Πληρώθηκε το χρυσοφόρο «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΟ ΕΦΤΑΡΙ» στον Ελασσονίτη

Του Γιάννη Μουκίδη

Η τελευταία όμορφη πράξη της εξαργύρωσης του χρυσοφόρου στιγμιαίου λαχείου(«σκρατς»), που έκανε τρισευτυχισμένο και πλούσιο τον 53χρονο Ελασσονίτη βιοπαλαιστή οικοδόμο Αριστείδη Καραΐσκο, παίχθηκε χθες το μεσημέρι στις υπηρεσίες του ΟΠΑΠ, στη Θεσσαλονίκη.
Λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο υπερτυχερός, από την Συκέα Ελασσόνας, κατευθύνθηκε στη Θεσσαλονίκη με το ταξί του συντοπίτη του Κίμωνα Τσούρη, έχοντας μαζί του το χρυσοφόρο στιγμιαίο λαχείο, προκειμένου να εισπράξει τα 500.000 ευρώ, που του χάρισε…το «ξύσιμο» της περασμένης βραδιάς, στο πρακτορείο της Δήμητρας Κουρδή(συζύγου Σωκράτη Νούλα), στην Ελασσόνα.
Μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο του κερδίζοντος στιγμιαίου λαχείου και με σύντομες γραφειοκρατικές ενέργειες, ο βιοπαλαιστής υπερτυχερός της Ελασσόνας εισέπραξε, αφού αφαιρέθηκε από το συνολικό ποσόν ο προβλεπόμενος φόρος, το ποσόν των 425.000 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα πιστώθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.
Η «τύχη – βουνό» και τα 500.000 ευρώ που χάρισε ανέλπιστα το «ξυστό» στον Ελασσονίτη ήταν το επίκαιρο θέμα συζήτησης χθες στα «στέκια» της περιοχής, και όχι μόνο.
Οι Ελασσονίτες χάρηκαν που αυτό το μεγάλο ποσόν έπεσε σε έναν βιοπαλαιστή, «άτομο χαμηλών τόνων», «άτομο που τα είχε ανάγκη», «φιλότιμο», «όχι τσιγκούνη», «ένα καλό άνθρωπο», «που καθημερινά πάλευε για το μεροκάματο», «που αν και δεν είχε πολλά χρήματα, ήθελε να βοηθάει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπερτυχερός «κυνηγούσε» τακτικά την τύχη του. Εκείνο το τυχερό βράδυ(της Τετάρτης), μετά την δουλειά του, αρχικά έπαιξε για λίγα λεπτά το δημοφιλές παιχνίδι «ΚΙΝΟ» και λίγο πριν φύγει από το πρακτορείο, πήγε στον «πάγκο» του πρακτορείου και προμηθεύτηκε 2 στιγμιαία λαχεία των 5 ευρώ, «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΕΦΤΑΡΙΑ», που τα «έξυσε» αμέσως…για να του αλλάξουν τη ζωή!
«Παρά ήταν σμαραγδένιο αυτό το τυχερό μαύρο εφτάρι, για τον Αριστείδη! Εύχομαι τα πολλά χρήματα που κέρδισε, να τα χαρεί με υγεία», έλεγαν πολλοί χθες στην Ελασσόνα και στη γενέτειρα του, την Συκέα, ενώ κυριαρχούσε η ευχή «σε καλή μεριά». Γενικότερα, η κοινωνία της Ελασσόνας δέχθηκε με ξεχωριστή χαρά τα απρόσμενα 500.000 ευρώ, και μακάριζε την τύχη του υπερτυχερού βιοπαλαιστή.
Αρκετοί ήταν και αυτοί που δοκίμαζαν ξανά και ξανά την τύχη τους, παίζοντας «ξυστό», επηρεασμένοι από την πρωτόγνωρη επιτυχία του 53χρονου οικοδόμου.
Όσο για το τυχερό πρακτορείο της Δήμητρας Κουρδή(συζύγου Σωκράτη Νούλα), επί της κεντρικής οδού 6ης Οκτωβρίου, δίπλα από την Ι. Μητρόπολη, στην 15χρονη λειτουργία του, έχει δώσει μικρά και μεγάλα ποσά σε τυχερούς, ενώ έως πριν 2 ημέρες ξεχώριζαν τα 72.000 ευρώ που είχαν δοθεί παλαιότερα σε «5άρι» στο ΤΖΟΚΕΡ. Τώρα πια, η επιτυχία στο ΤΖΟΚΕΡ πέρασε πιο κάτω, αφού κυριαρχεί και θα κυριαρχεί για πολύ καιρό(…ποιος ξέρει πόσο) το ποσόν των 500.000 ευρώ, που έδωσε την Τετάρτη, στο «σκρατς».

Add Comment