Σε Μεγ. Ελευθεροχώρι και Ελασσόνα ο Χρ. Κέλλας για την Απελευθέρωση

ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 106Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
ΚΕΛΛΑΣ: ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

«Τα ιστορικά κεφάλαια του Έθνους μας αντανακλούν τις μεγάλες δυνατότητες και συγχρόνως, τις αυτοκαταστροφικές τάσεις, που έχει ο λαός μας.
Όταν είμαστε ενωμένοι επιτυγχάνουμε θαύματα, ενώ όταν έχουμε εσωτερικές διαιρέσεις και διαμάχες, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την καταστροφή».
Τα ανωτέρω δήλωσε μεταξύ άλλων ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, από το Μεγάλο Ελευθεροχώρι και την Ελασσόνα, όπου παρευρέθηκε για τους επετειακούς εορτασμούς των 106 ετών από την απελευθέρωση της Επαρχίας, προσθέτοντας:
«Σαν σήμερα, πριν από 106 χρόνια, η Μελούνα έπαψε να είναι το σύνορο της χώρας και ξεκίνησε από εδώ, από την Ελασσόνα και τη Λάρισα, ένα λαμπρό κεφάλαιο της ιστορίας του Έθνους μας.
Η Ελασσόνα μας ελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό και αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη επιτυχία του Ελληνικού Στρατού, που, μέσα σε λίγους μήνες, πραγματοποίησε επικές νίκες, λυτρώνοντας τη Μακεδονία, την Ήπειρο και το Ανατολικό Αιγαίο έπειτα από πολλούς αιώνες σκλαβιάς, ενώ πραγματοποιήθηκε και η ενσωμάτωση της Κρήτης.
Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας, σε όσους αγωνίστηκαν για να απελευθερωθεί η Ελλάδα, σε αυτούς τους ήρωες που πότισαν με το αίμα της την ελληνική γη, για να δουν το φως της λευτεριάς οι εκτός συνόρων αδελφοί μας.
Συγχρόνως, η μεγαλειώδης αυτή νίκη στην Ελασσόνα σήμανε την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού και την επανενεργοποίηση της Μεγάλης Ιδέας, η οποία έφτασε ένα βήμα πριν από την πλήρωσή της και έπειτα ακολούθησε το τραγικό κεφάλαιο της Μικρασιατικής Καταστροφής».
Κλείνοντας, ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε:
«Δυστυχώς, εάν δεν διδαχθούμε από την ιστορία είτε αν την λησμονήσουμε, όπως επιθυμούν συγκεκριμένες μειοψηφίες, σήμερα, που επιδιώκουν την πόλωση και τον διχασμό, εκχωρώντας ταυτοχρόνως την εθνική μας κληρονομιά και αποποιώντας την εθνική μας κυριαρχία, θα βρεθούμε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση στο μέλλον.
Για αυτό, δεν ξεχνάμε το παρελθόν μας και φροντίζουμε να μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά τα θρυλικά κατορθώματα και τις ένδοξες νίκες των προγόνων μας.
Εύχομαι σε όλες και όλους, ολόψυχα, χρόνια πολλά!».