Ανασκαφές στο Πύθιο ζητά η βουλευτής Άννα Βαγενά

Επιστολή προς την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Σταυρούλα Σδρόλια απέστειλε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Άννα Βαγενά-Κηλαηδόνη με θέμα τον αρχαιολογικό χώρο του Πυθίου Ελασσόνας, ενός πολύ σημαντικού αρχαιολογικού χώρου που θα πρέπει να ξαναβρεθεί στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Την πρωτοβουλία πήρε η κ. Βαγενά-Κηλαηδόνη ύστερα και από την επισήμανση του δημοτικού συμβούλου Ελασσόνας, εκλεγμένου στη δημοτική ενότητα Ολύμπου, με την παράταξη “Ένας Δήμος για Όλους”, κ. Χρήστου Παπαδημητρίου.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αθήνα, 18/10/19

Προς την Προϊσταμένη της

Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας

κ. Σταυρούλα Σδρόλια

Αγαπητή κ. Σδρόλια,

Στο Πύθιο Ελασσόνας (στην περιοχή της αρχαίας πόλης) έχουν βρεθεί οι βάσεις από το ναό του Πυθίου Απόλλωνα. Οι σωστικές ανασκαφικές έρευνες που διενεργήθηκαν και οι σημαντικότατες ιστορικές επιγραφές που βρέθηκαν στην περιοχή, είναι σπουδαίας σημασίας και διεύρυναν τις γνώσεις μας για τις σχέσεις της περιοχής με την Μακεδονία.

Καθώς η σπουδαιότητα των ευρημάτων είναι μεγάλη, θα ήθελα να με ενημερώσετε αν προβλέπεται να συμπεριληφθούν ανασκαφές και αναστηλώσεις των κινητών και ακίνητων μνημείων του αρχαιολογικού χώρου του Πυθίου, στο πρόγραμμα ανασκαφών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Με εκτίμηση,

Άννα Βαγενά-Κηλαηδόνη