Μια μακάβρια υπόθεση "βρικολάκων" είχε συνταράξει το 1846 την Κορινθία

Μια μακάβρια υπόθεση "βρικολάκων" είχε συνταράξει το 1846 την Κορινθία Facebook Twitter
Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις άντρες από το Σοφικό της Κορινθίας μέθυσαν και στη συνέχεια μπήκαν σε μία βάρκα...
0

Το νησάκι Σιδερώνα είχε βρεθεί το 1846 στο επίκεντρο ενός θρύλου καθώς λέγεται πως εκεί εμφανίστηκαν ξαφνικά βρικόλακες.

Αναστατώνονται λοιπόν οι Αρχές, ειδοποιείται η Ιερά Σύνοδος και στο σημείο σπεύδει ο επίσκοπος Αιγίνης και κάνει αγιασμούς, ευχέλαια και εξορκισμούς. (Μάλιστα στα γενικά αρχεία του κράτους υπάρχει σχετική αναφορά του αρχιμανδρίτη Ζαχαρία Μαθά προς την Ιερά Σύνοδο με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου 1848.)

Σύμφωνα με μία παλιά δεισιδαιμονία όσοι πνίγονται στη θάλασσα γίνονται βρικόλακες όταν θάβονται στη στεριά.

Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις άντρες από το Σοφικό της Κορινθίας πήγαν στο Κόρφο. Εκεί μέθυσαν και στη συνέχεια μπήκαν σε μία βάρκα. Ωστόσο μία ξαφνική καταιγίδα, αλλά και η κατάσταση μέθης στην οποία βρισκόντουσαν τους οδήγησαν στο μοιραίο. Πνίγηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα σώματά τους ξεβράστηκαν στην ακτή.


Οι συγγενείς τους μετέφεραν τα πτώματα στο χωριό προκειμένου να τα θάψουν, ωστόσο ξεσηκώθηκαν οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού και δεν επέτρεψαν να γίνει η ταφή, αφού σύμφωνα με μία παλιά δεισιδαιμονία όσοι πνίγονται στη θάλασσα γίνονται βρικόλακες όταν θάβονται στη στεριά.

Οι οικογένειες των νεκρών όμως δεν ήθελαν να πετάξουν τα σώματα των δικών τους στη θάλασσα και αποφασίζουν να πάρουν τα φέρετρα και να πάνε να θάψουν τους τρεις νεκρούς στο νησάκι Σιδερώνα.

Μια μακάβρια υπόθεση "βρικολάκων" είχε συνταράξει το 1846 την Κορινθία Facebook Twitter

Πέντε μήνες αργότερα όμως το μυστικό μαθεύτηκε και οι κάτοικοι του χωριό ξεσηκώθηκαν και υποστήριζαν πως οι πνιγμένοι έγιναν βρικόλακες και ανέβηκαν στο Σοφικό για να τρομάξουν τους κατοίκους. Τότε οι συγγενείς των τριών ανδρών επιστρέφουν στο νησάκι Σιδερώνα κάνουν εκταφές και ξαναθάβουν τους νεκρούς σε μία απομακρυσμένη τοποθεσία. Και πάλι όμως το μυστικό πως οι πνιγμένοι κηδεύτηκαν στη στεριά μαθεύτηκε και στο Σοφικό ξέσπασε θύελλα. Κάτοικοι έλεγαν πως οι τρεις βρικόλακες άρχισαν επιδρομές στο χωριό.

Μετά από καιρό βέβαια αποδείχθηκε πως όλα αυτά ήταν ένας μύθος που ξεκίνησε από ένα ψέμα κατοίκου του χωριού. Όπως διαπιστώθηκε το θρύλο των βρικολάκων των έπλασαν συντοπίτες των συγγενών των νεκρών επειδή οι οικογένειες τους είχαν διαφορές...

Αυτή την αληθινή ιστορία παρουσιάζει και το βίντεο των UpDrones που βιντεοσκόπησε το νησάκι Σιδερώνα από ψηλά, όπως είναι σήμερα...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ