ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καραμανλής, Σαμαράς και Μητσοτάκης, δεν έχουν καμιά διαφορά»

Παπανδρέου: Δίνουμε αγώνα για την ανασυγκρότηση της χώρας

Στο Αίγιο βρέθηκε το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου, όπου μαζί με κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής στην Αχαΐα επισκέφτηκαν το εκλογικό κέντρο του κόμματος, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με πολίτες στην αγορά της πόλης.

Κατά τις επαφές του με εκπροσώπους των ΜΜΕ ο πρώην πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων: «Ο αγώνας που δίνουμε, είναι αγώνας για την ανασυγκρότηση της χώρας. Είναι αγώνας αισιοδοξίας, ελπίδας και προοπτικής. Είναι αγώνας, που με τη γνώση που διαθέτουμε, τη βούληση που έχουμε και την αποφασιστικότητά μας να αλλάξουμε τον τόπο, θα τον φέρουμε νικηφόρα σε πέρας. Ξέρουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το έχουμε ξανακάνει.

Τώρα που αρχίζει να κλείνει η πρώτη φάση της παραδοξότητας που βιώνουμε, ένεκα των εύκολων, αλλά αδιέξοδων και επιβλαβών εντέλει επιλογών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα περισσότερο από πριν, βλέπουμε ότι δεν αξιοποιήθηκε η δυνατότητα να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Το είχα πει και το 2010. Δεν με άκουσαν. Ζάππεια, Σχέδια Θεσσαλονίκης και σκίσιμο του μνημονίου, επικράτησαν της λογικής, που έλεγε ότι, αν θέλουμε να βγούμε οριστικά από την κρίση και να οδηγηθούμε σε μια βιώσιμη επόμενη ημέρα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση και όχι να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι μέρος της κρίσης. Δεν μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στο μέλλον. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη από μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Μόλις χθες είδαμε την επιχείρηση επαναφοράς μιας αμετανόητης δεξιάς, που δεν αισθάνεται καν την ανάγκη να ψελλίσει κάτι για τις ευθύνες της, για τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή, που μας ανάγκασαν να μπούμε σε μνημόνιο.

Χθες, αποδείχθηκε πανηγυρικά ότι, Καραμανλής, Σαμαράς και Μητσοτάκης, δεν έχουν καμιά διαφορά. Είναι μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, με σκοπό τη νομή της εξουσίας.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις χθες άρχισε να ανακαλύπτει τις ευθύνες Καραμανλή. Τώρα που αισθάνονται ότι, η συντηρητική πολιτική τους, το μόνο που κατάφερε είναι να ξεπλύνει τις ευθύνες της δεξιάς και να της στρώσει και πάλι το δρόμο προς την εξουσία.

Βέβαια, σήμερα, μόλις κατανόησαν ότι ήταν ισχυρή η αντιδεξιά τους ρητορική, αναδιπλώθηκαν και άρχισαν πάλι τα χτυπήματα εναντίον της δημοκρατικής παράταξης. Δεν έχουν το μέτρο που χρειάζεται η δημοκρατία και η αλήθεια. Εκτίθενται.

Η αναλγησία της δεξιάς, χέρι-χέρι με την ανευθυνότητα και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δις εξαμαρτείν στην πολιτική, και μάλιστα, τόσο σύντομα και τόσο απροκάλυπτα, μόνο λάθος εκ παραδρομή**ς**δεν είναι. Πρόκειται για την απόλυτη επιβεβαίωση μιας σκοπιμότητας που υλοποιήθηκε χωρίς καμιά ντροπή.

Γι όλους αυτούς τους λόγους, η ανασυγκρότηση της χώρας, έχει απόλυτη ανάγκη και την ανασυγκρότηση της Παράταξής μας. Εμείς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε το δρόμο των υβριστών μας. Δεν είναι αυτή η αντίληψη που έχει ιστορικά καταγραφεί στο DNA της προοδευτικής παράταξης. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, γιατί αν δεν το κάνουμε δεν υπάρχει μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Η θεσμική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της πατρίδας, είναι όρος για μια βιώσιμη πορεία προς το μέλλον.

Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, στην Αχαΐα και σήμερα εδώ, στο Αίγιο. Είμαι υπερήφανος που όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στην Αχαΐα, είναι άξιοι και ικανοί αγγελιαφόροι ενός ελπιδοφόρου μηνύματος: Μπορούμε να αλλάξουμε. Είναι δική μας υπόθεση να αλλάξουμε τη μοίρα μας. Εμείς γράφουμε το μέλλον, τη δική μας ιστορία. Η ζωή μας ανήκει. Η προοδευτική παράταξη δεν ανήκει σε κανέναν. Είμαστε όλοι εμείς».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.