ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΒΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Category: Fitness

5 Τρόποι να κάνεις πιο αποτελεσματική την προπόνηση σου.

1/ Τρέξε Όπως Σηκώνεις Βάρη

Μην κάνεις την ίδια προπόνηση κάθε μέρα» λέει ο Dave Dellanave, γυμναστής. «Βάλε ποικιλία στην προπόνησή σου για να μη μείνεις στάσιμος». Αλλαξε το ρυθμό σου, τη διαδρομή που ακολουθείς και πρόσθεσε διαλειμματική προπόνηση.

2/ Ρύθμισε το Διάδρομο

Οταν τρέχεις στο διάδρομο στο σπίτι σου, σπαταλάς 16% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με το τρέξιμο έξω, υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Strength and Conditioning. Για να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με το τρέξιμο στο δρόμο, βάλε στο διάδρομο ανηφόρα 3%.

3/ Παράτα το Τρέξιμο Αντοχής

Κάνε την εβδομάδα 5 ώρες τρεξίματος σε σταθερό ρυθμό ή 90 λεπτά διαλειμματικού τρεξίματος. Και οι 2 προπονήσεις έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στην αερόβια ικανότητά σου (πόσο ικανό είναι το σώμα σου στην παροχή οξυγόνου στους μυς σου), σύμφωνα με έρευνα στο Journal of Obesity.

4/ Συνδύασε Δύναμη με Αερόβια

Προσπάθησε να τελειώνεις κάθε προπόνηση με δυναμικές και εκρηκτικές ασκήσεις χωρίς ξεκούραση. Κάνε 1 αιώρηση kettlebell και αμέσως μετά 10 βαθιά καθίσματα. Μετά κάνε 2 αιωρήσεις και 9 καθίσματα και συνέχισε μέχρι τις 10 αιωρήσεις και 1 κάθισμα.

5/ Τρέξε 1,5 χλμ. σε 6 Λεπτά

«Αν καταφέρεις να τρέξεις 1,5 χλμ. σε αυτόν το χρόνο, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι όλα λειτουργούν σωστά, έχεις δυνατή καρδιά, γερούς μυς και κόκαλα» σου λέει ο εργοφυσιολόγος Jordan Metzi. Προσπάθησε να πετύχεις το στόχο μέσα σε 6 εβδομάδες.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού