• Business

    Γάκης (Χαλυβουργική): «Αγωνία για τις δουλειές μας-Μας συμπεριλαμβάνει στα νέα του σχέδια ο ιδιοκτήτης;»


    Πρώτη μέρα με τη Χαλυβουργική χωρίς ρεύμα, μια κατάσταση που προμηνύει το οριστικό της κλείσιμο και η αγωνία των εργαζομένων για τo αύριο κορυφώνεται. O διακόπτης έκλεισε τα μεσάνυχτα χθες από τον ΑΔΜΗΕ και σήμερα για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια, το εργοστάσιο, το οποίο ούτως ή άλλως δεν ήταν σε λειτουργία από το 2012, δεν θα έχει και ρεύμα ώστε να γίνονται οι εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού.

    Οι εργαζόμενοι, αν και πληρώθηκαν δεδουλευμένα και δώρα, δεν μπορούν να μην σκέφτονται τί θα γίνει από το 2019 που έρχεται σε 2 εβδομάδες και πιστεύουν ότι τα παιδιά του Κ. Αγγελόπουλου είχαν σχέδιο επαναλειτουργίας του εργοστασίου, αλλά η απόφαση καθυστέρησε.

    Ο κ. Γ. Γάκης Πρόεδρος του σωματείου των 170 εργαζομένων, που απασχολούνται εκ περιτροπής από το 2015, γνωρίζει καλά τις συνέπειες για το εργοστάσιο και τον εξοπλισμό του που κάθε μέρα πια απαξιώνεται και σύντομα δεν θα μπορεί να επαναλειτουργήσει. Για τον κ. Γάκη υπάρχει ακόμη ελπίδα να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο αν βγει σύντομα η δικαστική απόφαση και αναλάβουν τα παιδιά του κ. Κ. Αγγελόπουλου την ευθύνη.

    Ο κ. Γάκης δηλώνει στο mononews: «Αν είχε βγει η απόφαση για τη δικαστική συμπαράσταση το εργοστάσιο δεν θα έκλεινε. Τα παιδιά είχαν σχέδιο επαναλειτουργίας του εργοστασίου, αλλά η απόφαση καθυστερεί και η ΔΕΗ δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

    Εμείς θα ενοχλήσουμε τον ιδιοκτήτη γιατί δεν ξέρουμε τί θα γίνει από τις αρχές του 2019. ΑΝ έχει σχέδια για αλλαγή χρήσης μας συμπεριλαμβάνει; Εμείς το λέγαμε από το 2010 ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε την έκταση και να έχουμε και παράλληλες δραστηριότητες, αλλά τώρα πώς θα γίνει αυτό και πότε;»

    Τα σχέδια για άλλη χρήσης

    Σημειώνεται ότι οι υποχρεώσεις της Χαλυβουργικής προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες τράπεζες και Κ. Αγγελόπουλος εξετάζουν εναλλακτική χρήση του εργοστασίου όπως να μετατραπεί σε logistics center.

    Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά τη δημιουργία ενός hub ενός logistic center το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη στρατηγική θέση του εργοστασίου στην Ελευσίνα και το λιμάνι του αλλά και τη μεγάλη έκταση των 1000 στρεμμάτων που διαθέτει. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να ολοκληρωθεί η εκτίμηση της αξίας των παγίων, των οποίων η αξίας στα βιβλία της εταιρείας δεν ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ, να διαμορφωθεί το σχετικό business plan και να αναζητηθεί επενδυτής.

    Σημειώνεται ότι ακριβώς το ίδιο η δημιουργία logistic center το έχει ήδη κάνει ο κ. Κ. Αγγελόπουλος μετατρέποντας την πρώην χαλυβουργία Ferrowohlen στη Ζυρίχη σε κέντρο αποθήκευσης για τις βιομηχανίες, δημιουργώντας μια επικερδή και αναπτυσσόμενη επιχείρηση της οποίας η αξία αποτιμάται σήμερα σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Πηγές από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη, σημείωναν επίσης με νόημα, «θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και εδώ αλλά από τους επόμενους επενδυτές όχι από τον ίδιο, ώστε να γίνει και κάποιο κούρεμα των οφειλών».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χωρίς ρεύμα αύριο η Χαλυβουργική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: Έτσι αποδεικνύεται πως η συνέντευξη του πατέρα μας ήταν κατασκευασμένη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η απάντηση της Καθημερινής στην υπόθεση της συνέντευξης του Κ. Αγγελόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ