Θύμα ξυλοδαρμού από ακροδεξιούς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας

Θύμα ξυλοδαρμού από ακροδεξιούς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας

 

Επίθεση από ομάδα περίπου 30 ατόμων δέχθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας έξω από το γήπεδο της Καλαμάτας. Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Καταδικάζει το περιστατικό και η ΝΔ

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα, ο οποίος δήλωσε ότι καθοδόν προς το γήπεδο, και για καλή του τύχη δεν είχε μαζί το παιδί του, δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που τον χτύπησαν.

Το μήνυμά του, είναι ότι ο φασισμός δεν θα περάσει.

Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας νοσηλεύεται ο βουλευτής. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, «σύμφωνα με τη ενημέρωση που έχω, ο βουλευτής φέρει ελαφρά τραύματα και είναι πιθανόν να βγει απόψε από το νοσοκομείο».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές για την επίθεση εναντίον του Πέτρου Κωνστνατινέα, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

ΣΥΡΙΖΑ: Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν

Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο. 

Όσοι σπέρνουν το  δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που  ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της.

Δ. Παπαδημούλης: Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι τραμπούκοι 

Οι τραμπούκοι που χτύπησαν τον Κωνσταντινέα, να συλληφθούν κ να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Είναι φασισμός, όχι πατριωτισμός. Η κοινωνία κ όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, οφείλουμε να υπερασπίσουμε την δημοκρατική ομαλότητα, κόντρα στον εκφασισμό. 

Καταδικάζει και η ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας. 

Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/343069-THyma-xylodarmoy-apo-akrodexioys-o-boyleytes-toy-SYRIZA-Petros-Konstantineas ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...