current views are: 10

17 Σεπτεμβρίου 2019
Δημοσίευση07:07

Σκανδαλίδης στο «Ραντάρ»: Πληρώνουμε αμαρτίες…

«Οι διαστάσεις είναι συναισθηματικές και λιγότερο πολιτικές»

Δημοσίευση 07:07’
Σκανδαλίδης

«Οι διαστάσεις είναι συναισθηματικές και λιγότερο πολιτικές»

«Ακόμα πληρώνουμε αμαρτίες από βάρη που σηκώσαμε μόνοι μας μετά το 2010. Το πληρώσαμε χοντρά». Την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ σχολίασε ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

Ξεκαθάρισε ότι οι όποιες αποφάσεις – για παράδειγμα η εκλογή προέδρου από τη βάση ή όχι – θα ληφθούν στο επερχόμενο Συνέδριο του κόμματος, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι «ο φορέας που αποτελεί τη βάση» του ΚΙΝΑΛ.

Ο ίδιος  εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει έντονος συναισθηματισμός από τη βάση της παράταξης, υπογραμμίζοντας: «Η αναγκαιότητα γέννησε το ΚΙΝΑΛ, έπρεπε να εμφανίσει κάτι καινούργιο. Οι διαστάσεις είναι συναισθηματικές και λιγότερο πολιτικές».

Όπως είπε, «κάτι καινούργιο πρέπει να γεννηθεί» και εκτίμησε ότι «δεν μπορεί να κυβερνηθεί αυτός ο τόπος χωρίς στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Όλοι επιστρέφοντας εκεί που θέλουν να ξαναγράψουν ιστορία, δικαιώνουν τη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ».

Αναφορικά για τις ευθύνες προσώπων για τη διαδρομή της παράταξης, είπε: «Και ο Παπανδρέου όταν έκανε τις επιλογές του, ήταν μονόδρομος, παρότι έγιναν λάθη – και τακτικής – και κακώς σηκώσαμε μόνοι μας το φορτίο και ο Βενιζέλος όταν ανέλαβε, τη χειρότερη στιγμή της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, το κράτησε στα πόδια του και ο ίδιος πρόσφερε στην πορεία της χώρας να βγει από την κρίση».

«Υπάρχουν αρνητικές όψεις αλλά και θετική επιρροή. Δεν μπορώ να αμαυρώσω αυτή την πορεία», κατέληξε.

 


σχετικα αρθρα