Από που πάνε για την Αθήνα;

Από που πάνε για την Αθήνα;
Χριστούγεννα στην Αθήνα Eurokinissi

Οι μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου, τα προβλήματα και το σχέδιο που αναζητείται για να μην είναι το χάος στοιχείο της καθημερινότητας των Αθηναίων

Οι δύο, ως σήμερα υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιαννης και ο Παύλος Γερουλάνος, γυρίζουν τις γειτονιές της πόλης. Πάνε από πόρτα και σε πόρτα και από καφενείο σε καφενείο, φωτογραφίζονται και κάνουν δηλώσεις. Οι δύο μνηστήρες της πόλης συνδέονται εξ αντανακλάσεως με την Αθήνα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μητέρα του Κώστα Μπακογιάννη έχει διατελέσει δήμαρχος Αθηναίων. Εξελέγη το 2002 και αποχώρησε πρόωρα για να αναλάβει το υπουργείο εξωτερικών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, το Φεβρουάριο του 2006. Ο Παύλος Γερουλάνος, ως υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, το 2010, σε συνεργασία με την πρώην γραμματέα του υπουργείου αρχαιολόγο, Λίνα Μενδώνη, έκανε μια σειρά από παρεμβάσεις στην πόλη, με άξονα την αξιοποίηση των μνημείων, Σταμάτησαν όλα όμως λόγω Μνημονίου.

Οι δύο «μνηστήρες» έχουν επίσης ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ο λόγος τους είναι ήπιος. Αλλά ως εκεί. Ο Κ. Μπακογιάννης ξεκίνησε με τα ζητήματα ασφάλειας της πόλης, από τον Άγιο Παντελεήμονα, και ο Π. Γερουλάνος για τη θητεία του στο υπουργείο.

Στο μεταξύ η Αθήνα κινείται με άλλες ταχύτητες. Το Airbnb σαρώνει τις γειτονιές και ανεβάζει την αξία των ακινήτων. Η πόλη είναι τουριστικός προορισμός και συνάμα υποστηρίζει και στεγάζει τους πρόσφυγες από την Συρία. Οι υποδομές όμως της Αθήνας, βρίσκονται στο 2004, στην επόμενη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι δρόμοι είναι ντυμένοι με λακκούβες, τα αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος του δημόσιου χώρου. Το χάος είναι στοιχείο της καθημερινότητας στην πόλη.

Ποιο θα είναι το σχέδιο για την Αθήνα των δύο υποψηφίων; Και ποιο πρόσωπο θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ; Οι υποψήφιοι θα μείνουν στην πόλη, ή θα φύγουν, όταν θα υπάρξει πολιτική απαίτηση; Ποιος ξέρει την πόλη; Από που πάνε για την Αθήνα;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα