Τρίμηνη θητεία για γιους και αδελφούς θυμάτων τρομοκρατίας

Τρίμηνη θητεία για γιους και αδελφούς θυμάτων τρομοκρατίας
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου παρακολούθησαν την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» στα Λάβαρα Έβρου. Παρασκευή 6 Οκτώβρη 2017. (EUROKINISSI / ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ) Eurokinissi

Τι προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Φώτης Κουβέλης. Δυνατότηα στρατιωτικής θητείας τριών μηνών σε όλους τους γιους και αδελφούς των προσώπων που απεβίωσαν ή τραυματίστηκαν εξαιτίας τρομοκρατικής ενέργειας

Τη δυνατότητα για στρατιωτική θητεία τριών μηνών σε όλους τους γιους και αδελφούς των προσώπων που απεβίωσαν ή τραυματίστηκαν εξαιτίας τρομοκρατικής ενέργειας, παρέχει ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Φώτης Κουβέλης.

Η συγκεκριμένη τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης “Τροποποίηση του ν.3190/1955 περί εταιρειών περιορισμένης ευθύνης και άλλες διατάξεις” και υπερψηφίσθηκε σήμερα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η ρύθμιση υπαγορεύεται από λόγους κοινωνικής ευαισθησίας και ηθικής συμπαράστασης υπό το πρίσμα της μέριμνας που οφείλει να επιδεικνύει η Πολιτεία προς τις οικογένειες των θυμάτων και αφού λήφθηκε υπόψη ο ιδιαίτερα μικρός αριθμός των ατόμων που δικαιούνται να υπαχθούν στη διάταξη αυτή, αναφέρει σχετικά η αιτιολογική έκθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα