Την προσεχή Δευτέρα, 3 Απριλίου, δικάζεται από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου, πολίτης του νησιού, που κατηγορείται για πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβριση, απειλή και φθορά ξένης περιουσίας, ο οποίος φέρεται ότι επιτέθηκε και κτύπησε τον δημοσιογράφο Γιάννη Στεβή, διευθυντή της τοπικής ιστοσελίδας του νησιού www.astraparis.gr, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η επίθεση αυτή είχε σημειωθεί στη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας εναντίον της παρουσίας μεταναστών και προσφύγων στο νησί, προς τον καταυλισμό της Σούδας, το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 2016. Ο Χιώτης πολίτης κατηγορείται ότι χτύπησε τον κ. Στεβή και του πέταξε στο έδαφος τη βιντεοκάμερα, την οποία μάλιστα στη συνέχεια αρνήθηκε να του παραδώσει, δίνοντάς την σε παριστάμενο αστυνομικό.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα παραπέμπεται να δικασθεί στο ίδιο δικαστήριο και ο κ. Στεβής, κατηγορούμενος για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, γιατί σε δημοσίευμά του ανέφερε τον παραπάνω πολίτη ως «εμφανιζόμενο ως εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής» στη Χίο.