ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Χωρισμένη στα δύο η Ελλάδα – Χιόνια στο βορρά, ζέστη στο νότο

Καιρός: Χωρισμένη στα δύο η Ελλάδα – Χιόνια στο βορρά, ζέστη στο νότο

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα της Πέμπτης σε όλη τη βόρεια Ελλάδα – Πού θα χιονίσει και μέχρι ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Όσοι δήλωναν βέβαιοι πως πλέον ήρθε η άνοιξη, σίγουρα θα απογοητευτούν βλέποντας τον καιρό να χαλάει εκ νέου τις επόμενες ώρες.

Τα… τερτίπια του καιρού συνεχίζονται δίνοντας εκ διαμέτρου αντίθετα φαινόμενα στη χώρα μας. Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να επικράτησε η καλοκαιρία και οι υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο φαίνεται πως ο χειμώνας θα επιμείνει, κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Σάκη Αρναούτογλου, η χώρα τις επόμενες ώρες θα χωριστεί στα δύο. Στη βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσει το κρύο, οι βροχές και τα χιόνια στα ορεινά, ενώ από τη Στερεά Ελλάδα και κάτω θα επικρατήσει… καλοκαίρι!

Όπως τονίζει ο ίδιος, δεν πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο, μιας και τέτοια εποχή είναι σύνηθες να υπάρχουν τεράστιες μετεωρολογικές διαφορές ανάμεσα σε βόρεια και νότια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, ολόκληρη η Μακεδονία και η Θράκη θα επηρεαστούν από το βαρομετρικό χαμηλό που πλήττει τα Βαλκάνια τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα από τα ξημερώματα της Πέμπτης ο καιρός να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση.

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν όλη τη βόρεια Ελλάδα ενώ στη Θράκη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Έβρου το πρωί της Πέμπτη ενδέχεται να χιονίσει ακόμα και σε περιοχές με υψόμετρο χαμηλότερο των 500 μέτρων.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σύστημα θα κατέβει και νοτιότερα, δίνοντας ισχυρές καταιγίδες, σε Ήπειρο, Θεσσαλία και δυτική Στερεά. Τα φαινόμενα ωστόσο σταματούν εκεί…

Από τη Λαμία και κάτω ο καιρός θα είναι εντελώς διαφορετικός. Ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά κατά τόπους, συνοδευόμενη από σκόνη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 15 βαθμούς. Νοτιότερα μάλιστα, σε Κυκλάδες και Κρήτη οι θερμοκρασίες θα είναι ακόμα υψηλότερες, θυμίζοντας… καλοκαίρι. Στα Χανιά ενδέχεται να ξεπεράσει και τους 25 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:

Σχετικές ειδήσεις