Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

“Εμπρηστικός” ο Ερντογάν! Δεν σεβάστηκε την ημέρα της εισβολής – Νέες απειλές

“Εμπρηστικός” ο Ερντογάν! Δεν σεβάστηκε την ημέρα της εισβολής – Νέες απειλές

– Δεν σέβεται τίποτα ο Ερντογάν και προκαλεί και πάλι
– “Η Τουρκία δεν θα μείνει θεατής στην Κύπρο”
– Κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο για το “ναυάγιο” στο Κραν Μοντάνα
– “Κανείς να μην κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία” 

Με αδιάλλακτη στάση κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά στο Κραν Μοντάνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε μήνυμά του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής, και αναφέρει ότι η Τουρκία “δεν θα μείνει θεατής αφήνοντας τους Τουρκοκύπριους επ` άπειρον θύματα της μη λύσης και καταδικασμένους σε περιορισμούς.”

Στο μήνυμά του προς τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για την επέτειο της τουρκικής εισβολής, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζει ότι “οι Τ/κ απέδειξαν με κάθε ευκαιρία τη δέσμευσή τους για λύση και παρά τους άδικους και παράνομους περιορισμούς στους οποίους έμειναν καταδικασμένοι είχαν τη θέληση, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να ξεπεράσουν το κάθε εμπόδιο με δημοκρατικές αξίες, συνείδηση αλληλεγγύης και αποφασιστικότητα”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμα ότι το τελευταίο παράδειγμα είναι στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ για δίκαιη, μόνιμη και περιεκτική λύση. “Στη στάση καλής θέλησης και ειλικρίνειας που επιδείξαμε αυτή την περίοδο, η ε/κ πλευρά ανταποκρίθηκε με αδιάλλακτη στάση. Δυστυχώς γι` αυτό το λόγο κατέληξε χωρίς αποτέλεσμα η Διάσκεψη για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας ξανά και δεν επιτεύχθηκε λύση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων”, ισχυρίζεται.

Πλέον, αναφέρει, “κανένας δεν πρέπει να περιμένει ότι η Τουρκία θα μείνει θεατής, αφήνοντας θύμα τον τ/κ λαό επ` άπειρον σε μη λύση και καταδικασμένους στους περιορισμούς που δεν έχουν καμιά βάση δικαίου”. Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ακόμη ότι “η Τουρκία όπως έχει πράξει μέχρι σήμερα θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους Τ/κ και θα στηρίζει την (παράνομη) ΤΔΒΚ και θα είναι ασφάλεια τόσο για την Κύπρο, όσο και για την ειρήνη, την ελευθερία και τη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου”. Στο μήνυμά του σημειώνει ότι στους εορτασμούς για την επέτειο της εισβολής στα κατεχόμενα τον εκπροσωπεί ο ΓΓ της τουρκικής Προεδρίας Φαχρί Κασίργκα.

Κανείς να μην κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία

“Ας μην προσπαθεί κανείς να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία δείχνοντάς της τη θέση της”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν σε δηλώσεις του εν μέσω της κλιμάκωσης της κρίσης με τη Γερμανία. Ο Ιμπραχίμ Καλίν αναφέρει ότι καταδικάζει τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι οι Γερμανοί πολίτες δεν είναι ασφαλείς στην Τουρκία και πως οι γερμανικές εταιρείες έχουν αμφιβολίες και ανησυχίες. “Δεν τίθεται θέμα για κάτι τέτοιο επ’ ουδενί”, είπε.

“Πιστεύουμε ότι αυτές οι ατυχείς δηλώσεις αποτελούν επένδυση εσωτερικής πολιτικής για τις εκλογές της Γερμανίας που πλησιάζουν. Η αντιπαράθεση με την Τουρκία έχει γίνει μόδα στη Γερμανία”, πρόσθεσε. Ο κ. Καλίν ανέφερε ότι η χώρα στην οποία διαφεύγουν οι περισσότεροι Γκιουλενιστές είναι η Γερμανία. “Όταν τους στέλνουμε σχετικό φάκελο μας λένε ότι υπάρχει ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Στην Τουρκία γιατί δεν τη σέβονται; Θέλουν η δικαιοσύνη στην Τουρκία να είναι ένας θεσμός που λαμβάνει συνεχώς διαταγές και τις διαταγές να τις δίνουν οι ίδιοι. Αυτό είναι ασέβεια στην τουρκική δικαιοσύνη”, ανέφερε.

Πηγή: mignatiou.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε