Επίσκεψη Λάζαρου Λασκαρίδη στα Δημοτικά Ιατρεία: «Να γιατί δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη λειτουργία τους»

αντιπολιτευση

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Λάζαρο Λασκαρίδη και τα στελέχη της Λευτέρη Μιχαηλίδη και Νάσο Πρέντζα, επισκέφτηκε το πρωί τα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης. Εκεί, συνομίλησε με τα διοικητικά και επιστημονικά στελέχη της δομής.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Λάζαρος Λασκαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όπως σε κάθε ευκαιρία τονίζουμε, για την παράταξή μας και μένα προσωπικά, η κοινωνική πολιτική είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας και στην κεντρική δομή του προγράμματός μας.
Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραγνωρίζουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το υπάρχον επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.
Όμως, το υπάρχον προσωπικό χρειάζεται ενίσχυση. Δεν νοείται λειτουργία Δημοτικών Ιατρείων χωρίς μόνιμα εγκατεστημένους εκεί παθολόγο, καρδιολόγο και άλλες σημαντικές ειδικότητες. Μόνιμα καλύπτονται μόνο οι θέσεις γυναικολόγου και πνευμονολόγου. Επίσης, χρειάζεται μία ακόμα νοσηλεύτρια καθώς και επιπλέον κοινωνικοί λειτουργοί.
Για μας δεν επαρκεί η δικαιολογία ότι το κεντρικό κράτος δεν εγκρίνει προσλήψεις. Πρέπει να απαιτηθούν  κατηγορηματικά από τη διοίκηση του Δήμου οι προσλήψεις αυτές κι εφόσον δεν γίνουν αποδεκτές ν’ αναδειχτούν και να καταγγελθούν δημόσια εκείνοι που τις «μπλοκάρουν». Και σε τελική ανάλυση, να καλυφθούν με κάθε τρόπο και μόνιμα οι θέσεις.
Θεωρούμε ότι στα Δημοτικά Ιατρεία θα πρέπει οι κάτοικοι της πόλης να κάνουν στοιχειώδεις εξετάσεις (μικροβιολογικές και υπέρηχους) ώστε και το κεντρικό σύστημα να αποσυμφορίζεται αλλά κι οι χιλιάδες, πλέον, ανασφάλιστοι να κάνουν χρήση των υπηρεσιών.
Παράλληλα, όπως έχουμε πράξει και κατά το παρελθόν σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητάμε ν’ απομακρυνθεί από το χώρο των Δημοτικών Ιατρείων το λεγόμενο «Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς», αυτός ο άτυπος φορέας που λειτουργεί –όπως και προεκλογικά- ως «ρουσφετομάγαζο» της παράταξης που διοικεί τον Δήμο και τίποτ’ άλλο.
Στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία, ο Δήμος Καλλιθέας έχει ανάγκη από στέρεες και αποτελεσματικές δομές που θ’ αποτελέσουν την ασπίδα προστασίας των κατοίκων. Σε καμία περίπτωση δεν αφορίζουμε τον ατομικό ρόλο προσφοράς των όποιων εθελοντών, αλλά αυτός θα πρέπει να είναι βοηθητικός και μόνο, στην όλη προσπάθεια.
Τέλος, ζητάμε να πραγματοποιούνται από δω και στο εξής σε άλλους και πιο λειτουργικούς χώρους του Δήμου (και υπάρχουν αρκετοί) τα φιλανθρωπικά μπαζάρ συλλόγων, κι όχι σε ‘κείνους των Δημοτικών Ιατρείων».

(στο φωτογραφικό στιγμιότυπο από αριστερά: Εύη Μπαϊράμη της γραμματείας των Δημοτικών Ιατρείων, Λάζαρος Λασκαρίδης, Χρυσούλα Παπαθανασίου προϊσταμένη του Τμήματος Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, Λευτέρης Μιχαηλίδης, Νάσος Πρέντζας και Χαρά Κυριακάκη, πνευμονολόγος)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο