Συγκέντρωση στην Καλλιθέα για την Κυριακάτικη αργία

Μαζική και δυναμική συγκέντρωση και πικετοφορία, πραγματοποίησαν την Κυριακή 15 Ιούλη 2018, η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας, το Παράρτημα Καλλιθέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας (μέλος της Ο.Γ.Ε.).
Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της απεργίας των σωματείων των εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα και αφορούσε την Κυριακάτικη αργία.

Καταγγείλανε τα  αντιλαϊκά μέτρα που πήραν  όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, ικανοποιώντας  τις χρόνιες απαιτήσεις ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ και SUPER MARKETS, για να εξασφαλίσουν νέα προκλητικά κέρδη.  Η μια Κυριακή τα Χριστούγεννα  έγιναν δυο, οι δυο έγιναν τέσσερις, μετά επτά και σήμερα τριάντα δύο. Αυτό σημαίνει ξεζούμισμα για τους εργαζόμενους  με μισθούς πείνας, ατελείωτα ωράρια και συνθήκες γαλέρας. Εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων και λουκέτο στα μικρομάγαζα.
Απαίτησαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και οι γυναίκες να έχουν δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, στην ξεκούραση, στον χρόνο με την οικογένεια τους και τις παρέες τους, στην ψυχαγωγία, τις διακοπές. Τα δικαιώματα αυτά όσο και να μοχθεί ο καθένας μόνος του, πολύ περισσότερο στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.
Απαίτηση όλων των φορέων:
Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.
Να καταργηθούν οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Εξαήμερη λειτουργία. 3 απογεύματα της βδομάδας κλειστά.
Όχι στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας μέσω του χαρακτηρισμού των περιοχών ως τουριστικών. Κατάργηση του αντίστοιχου νόμου που δίνει αυτό το δικαίωμα στους Δήμους.
Λέμε όχι στις Λευκές Νύχτες.

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο