Κυπελλούχος Κόρατς, 21 χρόνια πριν! (video)

Η ΚΑΕ Άρης θυμίζει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν οι «κίτρινοι» μια μέρα σαν κι αυτή, το 1997, με την κατάκτηση του τροπαίου στην Προύσα.

Η ιστορία του μπασκετικού Άρη είναι μεγάλη και οι επιτυχίες απλώνονται σε πολλές δεκαετίες. Μια μέρα σαν κι αυτή, λοιπόν, το όχι και τόσο μακρινό για κάποιους 1997, οι «κίτρινοι» πανηγύριζαν την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς μέσα στην Προύσα, απέναντι στην Τόφας. 
Η ΚΑΕ Άρης φρόντισε με διάφορες αναρτήσεις σήμερα (3/4) στις επίσημες ιστοσελίδες της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να θυμίσει εκείνη τη μαγική για τους «κίτρινους» στιγμή και να ζωντανέψει μνήμες, που κρατούν τον κόσμο της ομάδας ζεστό.

Κατ’ αρχάς, στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης στο facebook αναφέρονται τα εξής:

«ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΣΑΣ!
Πέρασαν 21 χρόνια από εκείνη τη μαγική βραδιά! Ήταν 3 Απριλίου του 1997, όταν ο ΑΡΗΣ με μια τεράστια ανατροπή μέσα στην Προύσα, κέρδισε την Τόφας με 70-88 στο δεύτερο τελικό και κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς και το δεύτερο συνολικά ευρωπαϊκό του τίτλο. 
Οι «κίτρινοι» είχαν ηττηθεί με 66-77 στον πρώτο τελικό στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και η αποστολή τους έγινε πολύ δύσκολη, ενόψει του επαναληπτικού στην Τουρκία. Κι όμως, ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ τα κατάφερε! Με μια εκπληκτική εμφάνιση στο κατάμεστο από 5.000 Τούρκους, «Ataturk Spor Salonu», ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και σήκωσε το τρόπαιο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των πρωταγωνιστών, μπροστά σε άδειες εξέδρες, καθώς η αστυνομία διέταξε την εκκένωση του γηπέδου, επειδή οι οπαδοί της τουρκικής ομάδας εκτόξευαν κάθε λογής αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, μη μπορώντας να αποδεχθούν την ήττα της ομάδας τους.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και αργότερα, αφού το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή του ΑΡΗ είχε δεχθεί επίθεση με πέτρες, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί κάποιος.

Χιλιάδες φίλοι της ομάδας μας ξεχύθηκαν μετά το τέλος του τελικού στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με επίκεντρο τον Λευκό Πύργο, ώστε να πανηγυρίσουν την τεράστια επιτυχία επί τουρκικού εδάφους. Την επομένη επιφυλάχθηκε αποθεωτική υποδοχή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στους θριαμβευτές της Προύσας.

Τελικό αποτέλεσμα: ΤΟΦΑΣ ΠΡΟΥΣΑ-ΑΡΗΣ 70-88 (ημ. 34-37)
Διαιτητές: Κατσάρο (Ιταλία), Βιρόβνικ (Ισραήλ)
ΤΟΦΑΣ (Ατίλα Τσακμάκ): Ερντέν, Αλάνοβιτς 7(1), Μπας 18(2), Ρότζερς 26(2), Κονούκ 2, Τοπσακάλ 8(2), Άβντιτς 2, Γκρίφιθ 7.
ΑΡΗΣ (Λευτέρης Σούμποτιτς): Ορτίθ 25 (9/11 β., 8/10 δπ., 0/1 τρ., 7 ριμ., 2 ασ.), Λιαδέλης 15 (3/5 β., 6/8 δπ., 0/1τρ.), Σταυρακόπουλος 5 (2/3β., 0/2 δπ., 1/6 τρ.), Σιούτης 12 (6/8 β., 3/3 δπ., 0/4 τρ., 8 ριμ., 3ασ., 3κλ.), Αγγελίδης 6 (2/2 β., 2/3 δπ.), Σάκλεφορντ 5 (1/5 δπ., 1/2 τρ., 10 ριμ.), Μπόνι 20 (2/2 β., 6/9 δπ., 2/2 τρ., 2ριμ.)».

Στη σελίδα της ΚΑΕ Άρης στο youtube οι «κίτρινοι» ανήρτησαν το παρακάτω βίντεο με την πορεία της ομάδας προς τον τελικό, αλλά και το παιχνίδι στην Προύσα, όπως και τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν. Το σχετικό κείμενο που συνοδεύει το βίντεο αναφέρει:
«Δείτε στιγμές από την ανεπανάληπτη πορεία του Άρη προς την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς 1997. Η συγκλονιστική πρόκριση απέναντι στο πολύ ισχυρό Περιστέρι, η μεγαλειώδης εμφάνιση στο Τρεβίζο, σε μία από τις δυσκολότερες έδρες εκείνη την εποχή στην Ευρώπη και η επική ανατροπή στην Προύσα (ήττα του Άρη με 11 πόντους στην Θεσσαλονίκη), συνθέτουν το παζλ σε μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις Ευρωπαϊκών τροπαίων, Ελληνικής ομάδας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.