Τη 15η θέση κατέκτησαν οι άνδρες στο Ντόρτμουντ

Τη 15η θέση κατέλαβε η εθνική ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, που λήγει την Κυριακή στο Ντόρτμουντ.

Τη 15η θέση κατέλαβε η εθνική ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, που λήγει την Κυριακή στο Ντόρτμουντ. Στο τελευταίο ματς κατάταξης για τις θέσεις 15-16 κατέβαλλε τη Σερβία με 3-1 και ολοκλήρωσε πετυχημένα την παρουσία της, η οποία είχε ως συνολικό απολογισμό πέντε νίκες και τέσσερις ήττες.

Η ομάδα δεν μπόρεσε να μπει στην πρώτη 12άδα, που ήταν ο μεγάλος στόχος της, όμως κρίνεται θετική και αυτή η πορεία, για την οποία άλλωστε είχαν μιλήσει οι διεθνείς πριν από την αναχώρηση για τη Γερμανία. Σχετικά με την πρόκληση της συμμετοχής και στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν τονίσει ότι ακόμα και οι θέσεις 13-16 αφήνουν ελπίδες για την πολυπόθητη πρόκριση και κατάφεραν να πλασαριστούν μέσα σε αυτές. Συνεπώς, θα περιμένουν την ώρα που θα υπολογιστούν οι θέσεις κατάταξης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και νωρίτερα θα στρέψουν όλη τους την προσοχή στα Προολυμπιακά τουρνουά.

«Είμαι ευχαριστημένος από τον τελικό απολογισμό και θεωρώ ότι αποτελεί επιτυχία η 15η θέση αν λάβουμε υπόψη και ορισμένες συγκυρίες. Στη δεύτερη φάση είχαμε μόνο σ’ ένα παιχνίδι τον Κρεάνγκα, ενώ υπήρχε μεγάλη πίκρα σε όλους από τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός από τη 12άδα. Η ομάδα απέδωσε γενικώς καλά και από τις συνολικά πέντε νίκες μας οι τέσσερις επιτεύχθηκαν κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Από την άλλη οι δύο από τις ήττες μας ήταν απόλυτα φυσιολογικές με την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε όλο το βάρος στο Προολυμπιακό του Λουξεμβούργου», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής, ενώ στην επισήμανση για τα ματς του ομίλου ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να βγάλει το πραγματικό της πρόσωπο, κυρίως στο καθοριστικό παιχνίδι με τη Σουηδία, αλλά και σε εκείνο με το Χονγκ Κονγκ, όπου θεωρητικά δεν ήταν καταδικασμένη, ανέφερε: «Παλέψαμε, αλλά οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι. Και θέλω να προσθέσω, χωρίς να ψάχνω για δικαιολογίες, ότι πηγαίναμε από τη μία αίθουσα των αγώνων στην άλλη και την κεντρική σάλα δεν μπορέσαμε να τη συνηθίσουμε. Στη μικρή αίθουσα αποδίδαμε καλύτερα και είχαμε μόνο μία ήττα και στη μεγάλη, όπου ήταν διαφορετική η αίσθηση, χάσαμε από το Χονγκ Κονγκ, τη Σουηδία και φυσικά την Κίνα».
 
ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΚΙΩΝΗΣ, ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
Στην αναμέτρηση με τη Σερβία ο Καλλίνικος Κρεάνγκα έμεινε ξανά εκτός λόγω του μικρού προβλήματος στο ισχίο (ο αθλητής προπονείται συντηρητικά τις τελευταίες ημέρες), ενώ ο Παναγιώτης Γκιώνης χρησιμοποιήθηκε πάλι τρίτος παίκτης επειδή έχει ορισμένες ενοχλήσεις και δεν έπρεπε να καταπονηθεί περισσότερο. Από την πλευρά των Σέρβων έμεινε στον πάγκο ο σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς.
Στον πρώτο αγώνα ο Κώστας Παπαγεωργίου (νούμερο 211 στην παγκόσμια κατάταξη) επέστρεψε στις αξιόλογες εμφανίσεις και χωρίς ιδιαίτερη πίεση επικράτησε του Ντράγκαν Σούμποτιτς (Νο 423).
Στη συνέχεια ο Κώστας Λαγογιάννης (Νο 283) παρουσιάστηκε κάπως νευρικός απέναντι στον Ζολτ Πέτε (Νο 160), έχασε το 1ο σετ στην παράταση και δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει.
Ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 44) ήταν ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση με τον Μάρκο Γέφτοβιτς (Νο 162) και μετά το 1-1 στα σετ βρήκε εξαιρετικό ρυθμό και κυριάρχησε απόλυτα.
Ως πρώτος παίκτης της εθνικής μας σήμερα ο Λαγογιάννης αγωνίστηκε και στο τέταρτο στη σειρά ματς και κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Ο αγώνας με τον Σούμποτιτς έφτασε στο «κόντρα» σετ, ωστόσο ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών ήταν σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο του παιχνίδι και με σωστή τακτική και καλές επιθέσεις δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
 
Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σερβία-Ελλάδα 1-3:

Ντράγκαν Σούμποτιτς-Κώστας Παπαγεωργίου 0-3 (4-11, 3-11, 9-11)
Ζολτ Πέτε-Κώστας Λαγογιάννης 3-0 (13-11, 11-4, 11-7)
Μάρκο Γέφτοβιτς-Παναγιώτης Γκιώνης 1-3 (7-11, 11-8, 3-11, 3-11)
Σούμποτις-Λαγογιάννης 2-3 (11-8, 7-11, 2-11, 11-8, 7-11)
 
Οι εθνικές μας ομάδες επιστρέφουν στην Αθήνα αύριο το απόγευμα (17:30).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.