Μπατίστ: «Να διατηρήσουμε τα σκήπτρα»

Να παραμείνει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή της Ευρώπης επιθυμεί ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πέμπτο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Να παραμείνει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή της Ευρώπης επιθυμεί ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πέμπτο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Αμερικανός παίκτης του «τριφυλλιού» τόνισε πως οι «πράσινοι» θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο ματς της Πέμπτης για να πάρουν την πρόκριση στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, ενώ αναφέρθηκε και στη νίκη επί των Ισραηλινών στο τέταρτο ματς της σειράς των προημιτελικών.

Ο Μπατίστ τόνισε στο προσωπικό του μπλοκ στην ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού: «Καλησπέρα σε όλους σας!

Βρισκόμαστε και πάλι στην Αθήνα, έτοιμοι να αρχίσουμε την προετοιμασία μας για τον 5ο αγώνα με τη Μακάμπι Ελέκτρα. Πήραμε μία νίκη στο Τελ Αβίβ και τώρα βρισκόμαστε και πάλι στην Αθήνα, διατεθειμένοι να παλέψουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας οδηγήσει στο Final 4.

Την προηγούμενη της τέταρτης αναμέτρησης δήλωσα πως ήμουν τσαντισμένος και ήταν η αλήθεια. Ήμουν τσαντισμένος με τη θετική έννοια, γιατί ήξερα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη στον τρίτο αγώνα. Αλλά δεν παίξαμε. Δεν μπήκαμε δυνατά στον αγώνα. Βρεθήκαμε να χάνουμε με 15 πόντους και ήταν αγώνας ζωής και θανάτου. Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο ήταν πολύ καλύτερο για εμάς, αλλά γνωρίζουμε πως σε παιχνίδια αυτού του επιπέδου, πρέπει να παίζεις καλά 40 λεπτά, από την αρχή ως το τέλος και όχι μόνο σε ένα ημίχρονο. Ένιωθα πως υπήρχε κάτι που δεν κάναμε σωστά και υποφέραμε από αυτό, άσχετα με το πόσο καλά παίξαμε για ένα εικοσάλεπτο. Ήξερα ότι είμαστε ικανοί να πάρουμε τη νίκη, ήξερα ότι όλοι έπρεπε να ανταποκριθούμε αγωνιστικά στις προσδοκίες, για να επιστρέψουμε στο Final 4 και να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας ως πρωταθλητές Ευρώπης. Βάλαμε τους εαυτούς μας στον κίνδυνο να μην φτάσουμε ως εκεί. Είναι μια μεγάλη σειρά και την Πέμπτη καταθέσαμε τα πάντα στο παρκέ, παίξαμε πολύ καλύτερα. Ακόμη κι αν είχαμε χάσει, θα ήμουν ευχαριστημένος για τον τρόπο με τον οποίο αγωνιστήκαμε, γιατί παλέψαμε ως το τέλος και ήταν κάτι που δεν είχαμε κάνει στον τρίτο αγώνα.

Κάποιοι προσπάθησαν να με ενημερώσουν για το τι ειπώθηκε για εμάς τις τελευταίες μέρες. Για την ομάδα, τους παίκτες, τον προπονητή. Αλλά για να σας πω την αλήθεια δεν ήθελα να ακούσω ή να μάθω. Δεν μίλησαν στην πραγματικότητα καν προς τον Τύπο όλες αυτές τις μέρες, με εξαίρεση την Τετάρτη, στη media day. Κι αυτό γιατί ήθελα να συγκεντρωθώ και να κάνω τη δουλειά μου. Σε αυτού του τύπου τους αγώνες, υπάρχουν όρια και σε αυτό το επίπεδο. Το να μιλάς στον Τύπο και να κάνεις τη δουλειά σου στο παρκέ είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ξέρω ότι ως ομάδα έχουμε ένα στόχο να πετύχουμε και ότι ο δρόμος προς το Final 4 δεν είναι ποτέ εύκολος. Ξέρω τι ευθύνες έχω εγώ, ξέρω τι ευθύνες έχουν οι συμπαίκτες μου και θέλω να συγκεντρωθώ σε αυτό που έχουμε να κάνουμε, να κάνω ότι καλύτερο μπορώ, να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει έναν ακόμη στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός ακόμη ευρωπαϊκού τροπαίου.

Ακόμη και μεταξύ μας πραγματικά δεν χρειάστηκε να ειπωθούν πολλά. Έτσι κι αλλιώς μπορείς πάντα να καταλάβεις από τη γλώσσα του σώματος τι σκέφτεται ο καθένας για το παιχνίδι. Ξέραμε όλοι ότι είμαστε ικανοί να πάρουμε τη νίκη στον τέταρτο αγώνα, απλά έπρεπε να τα δώσουμε όλα στο παρκέ. Και αυτό κάναμε την Πέμπτη. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που παλέψαμε. Παρά το ότι ήταν δύσκολο και το είδαμε καθώς ακόμη κι όταν πήραμε μια διαφορά 11 πόντων, επέστρεψαν για να πάρουν και το προβάδισμα με έναν. Καταφέραμε και πάλι όμως να σημειώσουμε κάποια σημαντικά καλάθια, να βγάλουμε κάποιες καλές άμυνες. Πήραμε μια μεγάλη νίκη και τώρα η σειρά επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, έχουμε το πλεονέκτημα και πάλι και θα αγωνιστούμε μπροστά στον κόσμο μας. Και φυσικά θέλουμε τη νίκη.

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο. Όπως λέω πάντα, είτε έχεις το πλεονέκτημα, είτε όχι, όλα καταλήγουν στο ποια ομάδα θέλει περισσότερο τη νίκη, ποια θα μπει πιο αποφασισμένη στο γήπεδο. Χάσαμε τον δεύτερο και τον τρίτο αγώνα, φτάσαμε στον τέταρτο που είχε αναδειχθεί σε καθοριστικό. Αν είχαμε χάσει θα βρισκόμασταν εκτός Ευρωλίγκας, δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, κάτι που δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν την ευκαιρία να κάνουμε. Νομίζω ότι στον αγώνα αυτόν η πίεση είχε μεταφερθεί πλέον στη Μακάμπι. Είχαν χάσει μόνο έναν αγώνα εντός έδρας όλη τη χρονιά, από την Μπαρτσελόνα. Οπότε φτάνοντας εκεί τον τίτλο του αουτσάιντερ τον είχαμε εμείς. Είχαμε μπάσκετ ακόμη να παίξουμε, γνωρίζαμε ότι δεν θέλουμε να καταθέσουμε τα όπλα, ότι έπρεπε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Και όταν παίζεις, θέλεις να νικάς.

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και κάτι τελευταίο. Με πληροφόρησαν χθες τι είπε ο προπονητής, ότι θα πεθάνει με τους παίκτες του. Είναι κάτι αμφίδρομο. Θα είμαστε πάντα δίπλα στον προπονητή μας, όποτε ήταν και αυτός για εμάς φέτος και όλα τα χρόνια που είμαι εδώ. Αυτός είναι ο κόουτς. Είναι πάντα εκεί για εμάς σε επαγγελματικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Γι’ αυτό τον σεβόμαστε όλοι τόσο πολύ, γι’ αυτό είμαστε διατεθειμένοι να θυσιαστούμε, να κάνουμε ότι μας ζητά όταν μας κοουτσάρει ή όταν μας σπρώχνει στα όριά μας γνωρίζοντας τι μπορεί να καταφέρουμε. Και επίσης είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για να πάρουμε τη νίκη την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Ξέρουμε ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, ξέρουμε ότι θα είστε εκεί να μας στηρίξετε, ωθώντας μας προς τη νίκη.

Σας περιμένουμε λοιπόν στο ΟΑΚΑ.

Να είστε καλά,

Μάικ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.