Βικτώρια: Ζημιές και αρκετά προβλήματα στην Κρήτη από την κακοκαιρία - Ειδήσεις Pancreta

Αρκετά είναι τα προβλήματα στην Κρήτη. Οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr κατέγραψαν πανελλαδικά τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 08:30 το πρωί της Τετάρτης στον Αλικιανό και στο Ακρωτήριο Χανίων (64 και 63 χιλιοστά αντίστοιχα), στο Σπήλι Ρεθύμνου (52), στο κέντρο των Χανίων (46), στον Πλατανιά Χανίων (46), στην Ασή Γωνιά Χανίων (43), στην Παλαιοχώρα Χανίων (41) και στις Βρύσες Χανίων (39 χιλιοστά). Στα Χανιά πλημμύρισαν δρόμοι ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις. Επιπλέον, αποκολλήθηκε η διάβαση στον Κερίτη, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα. Δημότες της περιοχής του Αλικιανού βρίσκονταν όλο το βράδυ της Τρίτης στην προσωρινή διάβαση για να αποτρέψουν τυχόν ατύχημα. Ωστόσο, μόλις φούσκωσε ο ποταμός, έκλεισαν το δρόμο και διέκοψαν την κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορική γέφυρα του Κερίτη είχε καταστραφεί από την ισχυρή κακοκαιρία που έγινε πριν από ένα χρόνο στην περιοχή και τότε οι κάτοικοι του Αλικιανού κατασκεύασαν μία πρόχειρη διάβαση για να διευκολυνθεί η διέλευσή τους από τον Αλικιανό προς τα Χανιά.

Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα σε πολλές περιοχές του Νομού Ηρακλείου ενώ τα σοβαρότερα εντοπίζονται στην περιοχή της Μεσαράς. Πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις. Για προληπτικούς λόγους, πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν διασκορπιστεί γύρω από επικίνδυνα σημεία όπου υπάρχουν ποταμοί καθώς εξαιτίας της δυνατής βροχής φουσκώνουν γρήγορα. Στο Δήμο Φαιστού έκλεισαν τα σχολεία. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr