Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ μπορεί να απέφυγε τα πολλά «ΘΑ» και τα πολλά ψέματα, μπορεί να εμφανίστηκε περισσότερο προσγειωμένος στην πραγματικότητα, πιο σεμνός και πολιτικά πιο «ταπεινός», αλλά και αυτή τη φορά «κλώτσησε την καρδάρα», όπως συνηθίζει να λέει και ο λαός μας.

Καμιά αυτοκριτική ή συγνώμη για τις αλόγιστες προεκλογικές του υποσχέσεις, για τη σωρεία των πολιτικών λαθών και επιλογών, για τις απίστευτες αστοχίες του.

Αντίθετα έκανε έναν μπακαλίστικο απολογισμό του έργου του, υπερηφανεύτηκε για επιδόσεις που δεν προκύπτουν από πουθενά, μίλησε για «απόλυτη» υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων, που ακούγεται σαν κακόγουστο ανέκδοτο και υποσχέθηκε αόριστα… ανάπτυξη!

Έκανε και κάτι χειρότερο από ότι στις προηγούμενες ομιλίες του, στη ΔΕΘ.

ΠΡΟΣΒΑΛΕ και ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ την νοημοσύνη όλων των ελλήνων πολιτών, σε τέτοιο βαθμό, που παλιά τα «ΘΑ» και ψέματα, θα ήταν πιο «χωνευτά» και πιο «νόστιμα»!

Προφανώς ο πρωθυπουργός και συμπατριώτης μας ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, παρασύρεται από συμβούλους, που πρέπει να είναι «μαλωμένοι» με την κοινή λογική, ανεπαρκείς και άσχετοι με την πολιτική.

Διότι, π.χ. όταν λέει ότι δεν έγιναν περικοπές στις κύριες συντάξεις κάτι που υποχρεώθηκε και ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός να παραδεχτεί, αλλά και από την καθολική παραδοχή αυτής της μείωσης από τους πάντες, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Και μόνο από την αύξηση του ΦΠΑ και τη σημαντική μείωση του αφορολογήτου, μειώθηκαν κατά πολύ οι κύριες συντάξεις, και δεν προσθέτουμε την απάνθρωπη κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη φορολόγηση 2% υπέρ της υγείας και τον «σφαγιασμό» των Επικουρικών.

Προφανώς δεν πιστεύει και στον εαυτό του ο κ. Πρωθυπουργός και ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι ο ΟΛΟΣ… ΣΥΡΙΖΑ κι όλοι οι υπόλοιποι δεν κάνουν ούτε για κλητήρες των Υπουργείων τους!

Σε προηγούμενο κείμενό μας είχαμε πει ότι στη φετινή ομιλία του στη ΔΕΘ, του δίνεται η ευκαιρία να «μηδενίσει το κοντέρ», λέγοντας μόνον ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ζητώντας ΣΥΓΝΩΜΗ από τον λαό, για τα πάμπολλα λάθη του!

Δεν το έκανε και επαναλαμβάνουμε ότι «κλώτσησε τν καρδάρα», κλώτσησε την ευκαιρία, για να… «ξαναπαίξει μπάλα» μέσα στο γήπεδο, στο γήπεδο της εξουσίας και όχι και πάλι στις… «αλάνες» της αντιπολίτευσης.

Ας πρόσεχε!

 

                                                                                                       ΛΕ-ΣΤΑΣ

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top