Στην πολιτική, έχουμε δει κι έχουμε γνωρίσει πολλούς, που άλλαξαν στρατόπεδα κατά την πορεία της πολιτικής τους σταδιοδρομίας.

Κι αυτό πολιτικά είναι υγιές!

Και είναι υγιές, όταν οι μεταπηδήσεις ή οι μεταγραφές, δεν προκαλούν το κοινό αίσθημα, είναι απόρροια γενικευμένων και αναπόφευκτων πολιτικών και κομματικών ανακατατάξεων και διεργασιών, γίνεται αναγκαία επιλογή για κάποιους που πιστεύουν στην πολιτική και δεν κάνουν χωρίς την πολιτική.

Κατά τον Κλεμανσώ, οι έξυπνοι άνθρωποι αλλάζουν ιδέες και γνώμες.

Και ως πολιτικός εννοούσε τους «έξυπνους» πολιτικούς και σίγουρα δεν εννοούσε εκείνους που άλλαξαν κόμματα, σαν τα… πουκάμισα, ούτε εκείνους που «πείσμωναν» από αυτά ή ψάχνανε να «τρυπώσουν» σε σχηματισμούς, που είχαν περιθώρια οι ίδιοι να αναδειχθούν και να επιπλεύσουν.

Σίγουρα δεν εννοούσε τους «γυρολόγους» πολιτικούς, που όταν δεν εκλέγονται ή δεν επανεκλέγονται βουλευτές, στεγάζονται σε άλλα και γίνονται «γενίτσαροι» κατά των πρώην κομμάτων τους.

Είχαμε και έχουμε πάμπολλες περιπτώσεις, ακόμη και σήμερα, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σε μια μόνο περίπτωση θα αναφερθούμε, που είναι και ιδιαίτερα χαρακτηριστική.

Ήταν στο ΠΑΣΟΚ και σαν «μόνιμη γλάστρα» στις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, έσουρνε τα εξ αμάξης στη Ν.Δ.

Κλέφτες και ψεύτες τους ανέβαζε, πουλημένους και διεφθαρμένους τους κατέβαζε.

«Κατεβάζει ρολά» το ΠΑΣΟΚ και ο άνθρωπος αυτός μεταπηδά στη Ν.Δ., σέρνοντας επίσης τα εξ αμάξης στους πρώην συντρόφους του, του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους κι αυτούς τους αποκαλούσε με τους ίδιους χαρακτηρισμούς!

Δεν θυμάμαι αν εκλέχτηκε μια φορά βουλευτής με τη Ν.Δ., θυμάμαι, όταν δεν εκλέχθηκε, την κοπανάει και ακολουθεί τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, όπου ως «μονόφθαλμος», εκλέχθηκε βουλευτής και είναι ακόμη βουλευτής αυτού του κόμματος, σέρνοντας τα ίδια και χειρότερα και στα δύο προηγούμενα κόμματά του.

Μάλιστα τώρα τελευταία και εν όψει κυβερνητικού ανασχηματισμού, «ξεσάλωσε» κατά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ξεπερνώντας κατά πολύ, σε ύφος και ήθος και όλους τους ΣΥΡΙΖΑίους.

Διεκδικεί υπουργείο και – σημειώστε – θα το πάρει!

Και μετά θα μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ! Σημειώστε το κι αυτό!

Και δεν είναι μόνο ο «γυρολόγος» της πολιτικής, αλλά και γυρολόγος των τηλεοπτικών καναλιών. Εμφανίζεται στα «παράθυρα», περισσότερες φορές και από τους Παπαδάκηδες και Αυτιάδες, λέγοντας και επαναλαμβάνοντας το ίδιο ακριβώς… «ποίημα»!

Είναι «φρούτο» που δυστυχώς ευρέως ευδοκιμεί.

Δεν θα αναφερθούμε σε άλλες περιπτώσεις, διότι η προαναφερόμενη είναι κάτι περισσότερο από χαρακτηριστική και σίγουρα πολλοί από τους αναγνώστες αυτού του κειμένου, θα αντιληφθούν για ποιόν μιλάμε!

 

                                                                                              Λ.Σ. 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top