Αποτέλεσε μία ακόμη σπουδαία συμβολή για την τοπική κοινωνία η ημερίδα που διοργάνωσε η Αστυνομική Δ/νση Αρτας την 23/11/2016 για τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

Η εκδήλωση άφησε αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι οι άνδρες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Αρτας είναι σαφώς εξαρτημένοι με την καταστολή της μάστιγας των ναρκωτικών στην τοπική μας κοινωνία και έχουν συμβάλλει, ξεπερνώντας τις δυνάμεις τους, τα μέγιστα.

Όμως βαριά εξαρτημένος φάνηκε να είναι με την πρόληψη και ο ψυχίατρος κ. Κούτρας ο οποίος με την τοποθέτησή του «έσπασε αυγά» όταν αμφισβήτησε ευθέως την δυνατότητα απεξάρτησης τοξικοεξαρτημένων με την χορήγηση της βουπρενορφίνης, ουσία που οι τοξικομανείς, θεωρούν πλέον ως «νόμιμη ηρωίνη».

Πολύτιμο συμπέρασμα της ημερίδας αποτέλεσε το γεγονός ότι θα πρέπει τόσο εμείς ως γονείς,  όσο και το σχολείο, να καλλιεργήσουμε με υπομονή και επιμονή ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΖΩΗΣ στα παιδιά μας, να τους τονώσουμε την αυτοπεποίθηση, να τα εμπιστευθούμε και να τους ανοίξουμε ορίζοντες ζωής μέσα και από μία δική μας προσεκτικότερη  συμπεριφορά για την οποία καλό θα είναι να κτυπούμε και την πόρτα των ειδικών.

Οσον αφορά την πόρτα του «δαιμόνιου» διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αρτας αυτή φαίνεται να είναι μόνιμα ανοικτή. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα απασχολήσει σε επίπεδο διημερίδας το πρόβλημα των ναρκωτικών με την παρουσία περισσότερων γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών και βεβαίως αστυνομικών, δικηγόρων, ψυχιάτρων και δικαστικών ώστε να συμβάλλουμε όλοι μαζί και με αυτό τον τρόπο σε μία καλύτερη κοινωνία.

 

Δημήτριος Λ & Π Λαμπράκης

Δικηγόρος Αρτας

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top