Με την με αριθμό 6511 απόφαση της ΕΠΟ, αναγνωρίστηκε η «ΝΕΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣΗ ΑΡΤΑΙΩΝ 2016», η οποία θα συμμετάσχει στο Β΄ τοπικό πρωτάθλημα ΕΠΣ Άρτας.
Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δ.Σ. του νέου Συλλόγου, που το υπογράφουν ο Πρόεδρος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ και ο Γραμματέας ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΛΙΟΓΚΑΣ η αναγνώριση ήρθε με

καθυστέρηση έξι μηνών, διότι, όπως τονίζουν, οι γνωστοί «φίλοι του ποδοσφαίρου» επιδίωξαν να μην αγωνιστεί η ομάδα στο τρέχον πρωτάθλημα.
Και προσθέτουν: «Αισθανόμαστε δικαιωμένοι απέναντι σε αυτούς που κρύβονται. Καλούμε κάθε πραγματικό φίλαθλο, ανυστερόβουλα, να εγγραφεί στο σωματείο μας για να υπηρετήσουμε, ανιδιοτελώς, το Αρτινό ποδόσφαιρο. Ευχόμαστε μεγάλη νίκη στην ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ απέναντι στον Απόλλων Λάρισας. Επίσης ευχόμαστε Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα…».
Έτσι η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», που «ενταφιάσθηκε», από την τελευταία Διοίκησή της, ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ, όπως ο Χριστός, με την ΝΕΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, προϊόν πρωτοβουλίας των προαναφερόμενων.
Για το θέμα αυτό ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», στις 18-10-2016 και με τίτλο «Αιωνία της η μνήμη της Αναγγένησης Άρτας», είχε γράψει τα παρακάτω:
«Αιωνία της η μνήμη» της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Άρτας»
Πριν από αρκετές ημέρες, είδε το φως της δημοσιότητας, ένα Δελτίο Τύπου, του Προέδρου της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», που κατακεραύνωνε τον δικηγόρο ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, γιατί επιδίωξε «να διατηρήσει» τουλάχιστον το όνομα της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», που βρισκόταν υπό… «αποσύνδεση», στον «τάφο» που της άνοιξαν οι διοικούντες τον σύλλογο, τα τελευταία χρόνια.
Τι έλεγε ο κ. Καρίνος στον κ. Λαμπράκη;
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι ο δεύτερος «καπηλεύονταν» το όνομα της ιστορικής «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», για την πολιτική του ανέλιξη.
Και κατέληγε ο κ. Καρίνος: «…Ηρεμήστε κύριε Λαμπράκη… Σε λίγες μέρες οι πραγματικοί φίλαθλοι της Άρτας θα πληροφορηθούν πως η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Άρτας, η μια και μοναδική και με τη «βούλα πλέον»… θα έχει ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ…». (Τα κεφαλαία δικά μας)!
Μετά από τους προαναφερόμενους «κεραυνούς» του κ. Καρίνου και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ανακοινώθηκε επίσημα το «πάντρεμα» της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» με την ομάδα του «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» και στην συνέχεια ήρθε η αποχώρηση της ομάδας από το φετινό τοπικό πρωτάθλημα.
Αυτό ήταν το «ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ» που υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της κ. Ηλίας Καρίνος.
Στην ψύχρα «έσβησε» από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, την αγαπημένη μας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».
Ένα αποτέλεσμα που ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ, την πρωτοβουλία του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, για την ίδρυση της «ΝΕΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», αφού «δεν τα βρήκε» με τον νυν Πρόεδρο.
Είχαμε γράψει τότε ένα σχετικό κείμενο, με τίτλο: «ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ», ο Πρόεδρος της «Α», το οποίο αποφύγαμε να καταχωρήσουμε, για να μην ρίξουμε «λάδι στη φωτιά»!
Τώρα που «έσβησε» η ιστορική μας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», δημοσιεύουμε εκείνο το κείμενό μας με νέο τίτλο: «ΑΙΩΝΙΑ ΤΗΣ Η ΜΝΗΜΗ»!
Το περιεχόμενό του έχει ως εξής:
«Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» ήταν το μόνο τοπικό Μέσο Ενημέρωσης που αντέδρασε σκληρά, στα λιβελογραφήματα και τις ανώνυμες κακοήθειες κάποιων αρτινών, κατά του Προέδρου της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Άρτας ΗΛΙΑ ΚΑΡΙΝΟΥ, με το σκεπτικό ότι αυτός ο άνθρωπος κάνει αυτό που μπορεί, όπως κάνανε και οι προκάτοχοί του.
Στηρίξαμε τον ίδιο και το αξίωμά του, για το καλό της ομάδας και τίποτε περισσότερο.
Ο ίδιος χειρίστηκε τις τύχες της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» για πέντε χρόνια, χωρίς να δίνει λόγο σε αρτινούς οπαδούς και φιλάθλους και οδήγησε την ομάδα όσο πιο χαμηλά γινόταν, χωρίς καμιά προοπτική, αναγέννησής της!
Έκανε του κεφαλιού του, ΑΠΕΤΥΧΕ!
Η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» οδεύει προς διάλυση και ο Πρόεδρος αντί να προσφύγει στους οπαδούς της ομάδας και να απευθυνθεί στην αρτινή κοινωνία, για την ΣΩΤΗΡΙΑ της, συνεχίζει να το παίζει «Πρόεδρος» υπεράνω κάθε κριτικής.
Αλαζονεία; Ίσως!
Αδυναμία; Το πιθανότερο!
Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση για την ιστορική ομάδα της πόλης, που «μάτωσαν» πάρα πολλοί αρτινοί, πριν από τον κ. Καρίνο και την είχαν κάνει και πρωταγωνίστρια στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας, ένας άλλος συμπολίτης μας, ο γνωστός δικηγόρος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, προχώρησε στην ίδρυση μιας νέας τοπικής ομάδας, με χαρακτηριστικά της παλιάς, προς τιμή και της ιστορίας της «Α»!
Πιστεύουμε ότι η κίνησή του αυτή, δεν έγινε από κάποια σκοπιμότητα, ας πούμε, κοινωνικής ή πολιτικής του ανάδειξης.
Δεν την έχει αυτή την ανάγκη και μάλιστα από μια ομάδα του Α’ Ερασιτεχνικού τοπικού πρωταθλήματος.
Αυτό και σαν απλή υπόνοια, είναι αστείο!
Και δεν νομίζουμε ότι αυτή η κίνησή του, έγινε, χωρίς να προηγηθεί κάποια επαφή του, με τον νυν Πρόεδρο κ. Καρίνο.
Αν αυτό έγινε και δεν τα βρήκαν, είναι άλλη ιστορία.
Η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» που ξέραμε και με την οποία μεγαλώσαμε, υπάρχει μόνο στα χαρτιά.
Και οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια, επαναλαμβάνουμε, αναγέννησής της δεν μπορεί να είναι και κατακριτέα!
Η «ταφόπλακα» έχει ήδη μπει!
Και ο σημερινός Πρόεδρος της «Α», αντί να δώσει λόγο των πράξεών του, για το κατάντημά της, «βγάζει και γλώσσα» κατά του κ. Λαμπράκη, με απαράδεκτα υπονοούμενα, με υποψίες που δεν πείθουν, με αστείες ειρωνείες και με αοριστολογίες που δεν αντέχουν σε καμιά κριτική».


 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top