Άρθρο του Δημήτρη Σκανδάλη, προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Άρτας, με αφορμή την πορεία προς το 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Γράφω αυτές τις σκέψεις μου για δύο λόγους, πρώτον για να υπενθυμίσω στον εαυτό μου για το τι ελπίζω για το τώρα της παράταξης και της χώρας και δεύτερον επειδή ίσως οι αναγνώστες σας συμπεράνουν διαβάζοντάς το, ότι και αυτοί ελπίζουν για τα ίδια πράγματα που σιγά σιγά ως κόμμα κάνουμε πραγματικότητα.

Πλησιάζει η ώρα του 11ου συνεδρίου της παράταξης και από ότι ζούμε ήδη από τις προσυνεδριακές διαδικασίες, ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του, αντιλαμβάνονται πλήρως το κάλεσμα των καιρών για σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Το προηγούμενο συνέδριο με τις πολλαπλές θεματικές του ενότητες ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και προπομπός για τις σωστές εξελίξεις που ακολούθησαν οργανωτικά.
Ήταν όμως αδύνατο να καλυφθούν τεράστιες ενότητες πολιτικού περιεχομένου και να δοθούν απαντήσεις για προβλήματα, όπως της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών, των αγροτών, της δικαιοσύνης, της ανάπτυξης, των εθνικών θεμάτων, του συντάγματος και πολλών άλλων μέσα στις λίγες ημέρες ενός κεντρικού συνεδρίου.
Ορθότατα προκρίθηκε η λύση των πολλαπλών περιφερειακών προσυνεδρίων με ξεχωριστές θεματικές ενότητες, ενώ ταυτόχρονα το οργανωτικό του κόμματος συζητά διαρκώς την βελτίωση της συμμετοχικής διαδικασίας όλων των μελών και το άνοιγμα των οργανώσεων και στα πολλά νέα μέλη μας αλλά κυρίως στην κοινωνία.
Είχα την τύχη να συμμετέχω στο προσυνέδριο των Ιωαννίνων, όπου για μια ακόμη φορά διαπίστωσα όχι μόνο ο πρόεδρος και η ηγεσία εννοεί αυτό που εξαγγέλλει σχετικά με την συμμετοχική μορφή των συνεδρίων, αλλά και ότι είμαστε όλοι αποφασισμένοι να πετύχουμε σε όλους τους τομείς. Και στην διαδικασία. Και στην ουσία.
Τα πολλαπλά πάνελ απαρτίζονται πλέον όχι από κομματικά στελέχη αλλά κυρίως από αναγνωρισμένους επιστήμονες, επιτυχημένους επαγγελματίες, ορθά σκεπτόμενους συνδικαλιστές και πολίτες που δεν είναι μέλη του κόμματός.
Μέσα από αυτές τις σύντομες εισηγήσεις και τις πολλαπλές στοχευμένες παρεμβάσεις επιτέλους βγήκαν σωστά συμπεράσματα για το τι θέλουμε για την πρόνοια την αλληλεγγύη, την υγεία και τους συμπολίτες μας που ζουν στο περιθώριο. Η δε ολοκληρωμένη εισήγηση του προέδρου που μίλησε τελευταίος και παρακολούθησε ολόκληρες τις διαδικασίες έδωσε το στίγμα της πολιτικής μας.
Το ίδιο συμβαίνει και στις άλλες προσυνεδριακές ενότητες, όπως μαθαίνω.
Όλα αυτά σε αντίθεση με τις παρωχημένες τακτικές των κατ΄ ευφημισμό «αναπτυξιακών συνεδρίων» της κυβέρνησης όπου ο πρωθυπουργός, απλά μονολογεί, επιτιθέμενος στο σύνολο της αντιπολίτευσης για άσχετά πράγματα και εξαγγέλλει ταυτόχρονα, ότι κάνει δεκτά και θα υλοποιήσει άμεσα όλα τα αιτήματα της εκάστοτε τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αυτοί είναι το χθές. Αλλά παρόλα αυτά δηλητηριάζουν το παρόν. Με ποιο τρόπο; Αφού κανένας δεν πιστεύει ότι εξαγγέλλουν, δίνουν στο μυαλό και του πιο καλόπιστου συμπολίτη και κυρίων των νέων, μια εικόνα της πολιτικής που πεθαίνει. Της πολιτικής των ύβρεων, του σαρκασμού, της ειρωνείας, της απάτης. Η έλλειψη φαντασίας τους και οι προσκόλληση σε ιστορικά και αποδεδειγμένα αποτυχημένες ιδεοληψίες δίνουν την εικόνα ότι η πολιτική έγινε παρωχημένη, ευτελής και ανήθικη απασχόληση.
Αρκετά πια με τον λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός γνήσιο τέκνο της δημαγωγίας και της λεκτικής βίας για να τραφεί θέλει άβουλες μάζες, όχι ενεργούς πολίτες με παιδεία και άποψη.
Μέσω των προσυνεδριακών διαδικασιών και στο 11ο συνέδριο απαντάμε.
Όσοι από εσάς πιστεύετε ότι έχετε ιδέες και θέληση να αλλάξουμε την χώρα, σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε αλλά κυρίως να καταλάβετε ότι δεν είστε μόνοι στους σκοπούς σας.
Είμαστε πολλοί, είμαστε διαφορετικοί από τους δήθεν προοδευτικούς, τους αυλικούς τους και τους μπαχαλάκηδες. Είμαστε το μέλλον, δεν φοβόμαστε τα προβλήματα και εμπιστευόμαστε τις δυνάμεις μας.
Ελάτε μαζί μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top