Σε μια χώρα, η οποία βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο και διαρκώς επιδεινούμενο δημογραφικό πρόβλημα, όσο κι αν η ενίσχυση του πρώτου και δεύτερου παιδιού ακούγεται και είναι ορθολογική, οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για περικοπές στα επιδόματα των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, φαντάζουν σαν μια σκληρή τιμωρία σε όσους αντιστάθηκαν με σθένος στην συρρίκνωση του Έθνους.

Πέραν της οικονομικής απώλειας της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας και των συνακόλουθων προβλημάτων διαβίωσης, εκπέμπουν κυρίως ένα αρνητικό μήνυμα, αποτρέποντας κατ' ουσίαν τα νέα ζευγάρια να κάνουν την υπέρβαση και να προχωρήσουν στη δημιουργία πολυμελών οικογενειών.

Είναι αδιανόητο σήμερα να ασκούνται κοινωνικές πολιτικές που οδηγούν στην γήρανση του πληθυσμού της Χώρας οξύνοντας το ήδη υπάρχον δημογραφικό πρόβλημα, κατατείνουν δε τελικώς εις βάρος της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του τόπου μας.

Ειδικότερα στο Νομό Άρτας, όπου στην τελευταία απογραφή της Στατιστικής Υπηρεσίας, συναντά κανείς σε δύο εκ των τεσσάρων Δήμων θλιβερή πρωτιά στην γήρανση του πληθυσμού, η αποφασισθείσα περικοπή των εν λόγω επιδομάτων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ερήμωση, η απόκτηση δε πολλών παιδιών καθίσταται απαγορευτική. Τελικώς, οι 5.000 περίπου τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που αριθμεί η περιοχή μας οδηγούνται στην απόγνωση.

Πρόκειται αναμφίβολα για έγκλημα εθνικό της σημερινής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για το οποίο θα υπάρξει με βεβαιότητα αντίστοιχη τιμωρία από όλους τους Έλληνες και τους Αρτινούς, στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Ας ελπίσουμε δε ότι θα γίνουν σύντομα! 

 

ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω - Αρχαιολόγος

Πολιτευτής Άρτας της Ν.Δ.

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top