Επικροτούμε τη θαρραλέα  πρόσφατη απόφαση της κεντρικής διοίκησης του κόμματος, να μη δώσει τη στήριξή του, σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο που είναι ή φέρεται να είναι στο χώρο της ΝΔ (**), πλην  Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Πειραιά.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι,  εξ’ αιτίας του διχασμού των Αρτινών νεοδημοκρατών από τα αποκαλούμενα «Αντάρτικααυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια», τις ένθεν κακείθεν απευθυνόμενες μομφές κατά γαλάζιων υποψηφίων ως «διασπαστών» και τις έντονες εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, απειλές για διαγραφέςκ.ά,η τοπική ΝΔ διχάστηκε με αποτέλεσμα  στις  αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις να χάνει το Δήμο (Αρταίων) καθώς και την (τότε) Νομαρχία.

Ευτυχώς, από την τελευταία εγκύκλιο τουΓραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίαςκ. Λ. Αυγενάκη (αρ. πρωτ.626/21-03-1019) προς τις ανά την επικράτεια κομματικές οργανώσεις, δεν αφήνονται, πλέον, περιθώρια παρερμηνειών… Αφού ρητά διαμηνύεται ότι,  χάριν της ενότητας του κόμματος και μόνο, υπάρχειαπόλυτη νεοδημοκρατική νομιμοποίησητων τυχόν περισσότερων του ενός ψηφοδελτίων στους δήμους, με μοναδική κόκκινη γραμμή:«να μη συμμετέχουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνδυασμούς που είτε στηρίζονται επίσημα από το ΣΥΡΙΖΑ ή την ΧΑ…».
Ειδικότερα η επίμαχη εγκύκλιος μεταξύ των άλλων, υπογραμμίζει:
«…Δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΝΔ. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα…».
 Από το περιεχόμενο της πιο πάνω κομματικής ντιρεκτίβας(* * *),προκύπτει αβασάνιστα ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΤΑΙΩΝ, δίνοντας ένα τέλος στην υφέρπουσαΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Η ΝΔ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ.

Υπό αυτή την έννοιαοι βαθύτερα σκεπτόμενοι και υπεύθυνα φερόμενοι Αρτινοί νεοδημοκράτες θεωρούν ότι  ο κ. Ν. Χαρδαλιάς (πρώην δήμαρχος Βύρωνα  «Γραμματέας Αυτοδιοίκησης» και  μέλος της «Πολιτικής Επιτροπής» της ΝΔ) ΥΠΕΠΕΣΕ ΣΕ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ  ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ, όταν, ενεργώντας εντελώς αντίθετα με την πιο πάνω επίσημη γραμμή του κόμματος σε προχθεσινή συνέντευξή του σε τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα, εμφανίστηκε να αβαντάρει την υποψηφιότητατου κ. Χρ. Τσιρογιάννη.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω κύριος, και εφόσον δεν ενήργησε αφελώς , φαίνεται πως… ξέχασε την κομματική του ιδιότητα και, αν από τον μακρινό Βύρωνα ορμώμενος , θεώρησε εαυτόν… βαθύ γνώστη των αυτοδιοικητικών μας πραγμάτων,έσπευσε να πλέξει το …αυτοδιοικητικό εγκώμιό του απερχόμενου δημάρχου.
Πως; Μα, ενεργώντας κατά τρόπο πολιτικά αήθη, φραστικά υποβολιμαίο και εσω-κομματικά απαράδεκτο, άφησε να εννοηθεί  ότι δήθεν η ΝΔ εστιάζει το ενδιαφέρον τηςστην επανεκλογή του, παραπλανώντας τους Αρτινούς δημότες…

Ωστόσο, ο ίδιος, κάτι παρόμοιο επεχείρησε να κάνει και στην περίπτωση του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου, όταν με την περικοπή(από συνέντευξή του σε «Ηρακλειώτικο» ΜΜΕ): «…αξιολογούμε θετικά και εμπιστευόμαστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές την ανεξάρτητη, θεωρούμε και πολυσυλλεκτική, υποψηφιότητα του Γιάννη Κουράκη. Προσβλέπουμεσε έναν έντιμο συνομιλητή, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, που θα ωφελήσει το Ηράκλειο…»,, έδωσε  την  δήθεν στήριξη της ΝΔ στον εκλεκτό του κ. Γιάννη Κουράκη.
Ακόμη από το γειτονικό Αγρίνιο ο κ. Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔκαι πάλι ευρισκόμενος εκτός νεοδημοκρατικής γραμμήςόσον αφορά την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, όχι μόνο δήλωσεπως η ΝΔ απερίφραστα στηρίζει τον Γιώργο Παπαναστασίου στις επερχόμενες εκλογές , χαρακτηρίζοντας εξαιρετική τη δουλειά που έχει κάνει και πως πρέπει να συνεχίσει  και να ολοκληρώσει το έργο του,αλλά έστειλε και μήνυμα στους  «αντάρτες» υποψηφίους δημάρχους της επικράτειας σημειώνοντας με νόημα ότι «η ΝΔ ακόμη και όταν δεν διαγράφει, καταγράφει όμως συμπεριφορές»

Όμως,για τις «κομματικέςπατάτες» που έκανε ο κ. Χαρδαλιάς, δυστυχώς για αυτόνέδρασε «η εγκύκλιος Αυγενάκη», και από ό, τι φαίνεται κάποιοι εκεί στην Πειραιώς έσπευσαν να τον ανακαλέσουν στην τάξη, υποχρεώνοντάς τοννα πάρει πίσωτα περί δήθεν στήριξης της ΝΔ στους εκλεκτούςτου ιδίου -και όχι του κόμματος υποψήφιους δημάρχους Ηρακλείου- Αγρινίου κ.ά.
Και με την πιο κάτω δήλωσή του:«Επειδή κάποιοι έσπευσαν να διαστρεβλώσουν ή ηθελημένα να παρερμηνεύσουν την πρωινή μου συνέντευξη στο «Ράδιο Κρήτη» σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι: για την Νέα Δημοκρατία, προτεραιότητα στις δημοτικές εκλογές παραμένει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο δήμος Αθηναίων και ο δήμος Πειραιά.Στις δημοτικές εκλογές κινούμαστε πολύ προσεκτικά, με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και στις επιθυμίες των πολιτών, και συμπληρώνω ότι, για το επόμενο διάστημα, προτεραιότητα μας είναι οι εθνικές εκλογές, οι ευρωεκλογές, και οι περιφερειακές εκλογές.ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Αυτό βέβαια, δεν στερεί το δικαίωμα από κανένα τοπικό στέλεχος, ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ, ΝΑ ΕΧΩ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ», να αυτό-ακυρωθείκάθε προγενέστερη παρεμφερής δήλωσή του, επομένως και αυτή της δήθεν στήριξης του κ. Χρ. Τσιρογιάνη από τη ΝΔ.Την οποία, βέβαια, ο τελευταίος,εντάσσοντάς την μέσα στα πλαίσια της παραπληροφόρησης που συστηματικά επιχειρεί με όλα τα διατιθέμενα φιλικά προς αυτόν τοπικά  ΜΜΕ, έσπευσε να την αξιοποιήσει δημοσιοποιώντας την.
Ωστόσο η φάμπρικα δημιουργίαςψευδών, ανυπόστατων και υποβολιμαίων φημολογίων, που στοχεύουν ευθέως στην παραπλάνηση των τοπικών  στελεχών,ως και των φίλων και οπαδών της γαλάζιας παράταξης,  που αναμφίβολα δημιουργεί σύγχυση , επιφέρει τον διχασμό των Αρτινών νεοδημοκρατών  διαρρηγνύοντας τον ιστό της τοπικής κομματικής κοινωνίας τους,  δυστυχώς λειτουργεί από μηνών…
Άρχισενα εξυφαίνεταικατά την τελευταία επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην Άρτα,όταν ο απερχόμενος δήμαρχος το φωτογραφικό στιγμιότυπο του ιδίου με τονκ. Κυριάκο Μητσοτάκη, συνοδευμένο από τηνλεζάντα: «…ο  Πρόεδρος της ΝΔ στηρίζει το έργο μας…», φρόντισενα είναι πρωτοσέλιδο σε τοπικές εφημερίδες, καιπροεχόντωςαναρτημένο στο αγαπημένο του  Facebook.
Λες και ο κ.Μητσοτάκης, και μόνο από λόγους πολιτικής αβρότητας, δεν θα έλεγε κάτι καλό υπέρ της δημοτικής αρχής, κατά την εθιμική επίσκεψή του στο Αρτινό Δημαρχείο.  
Όμως  αυτή την πολιτικά αθώα φιλοφρόνηση του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Χρ. Τσιρογιάννηςκαι η ολιγομελής ομάδα των υποτακτικών του, την μετέτρεψαν «σε μοναδική κομματική στήριξη της υποψηφιότητάς του».

Και το εξοργιστικό είναι ότιο κ. δήμαρχος, κατά τρόποπολιτικά αήθη, αντί-δεοντολογικό και ηθικάαπαράδεκτο, προχώρησε στην στρέβλωσητης επίμαχης δήλωσης του κ. Μητσοτάκη προκειμένου δια του καλλιεργούμενου υφέρποντος ψιθύρου από το ίδιο και των ανθρώπων που τον αβαντάρουν, να τη παρουσιάζουν σαν εκλογικό…ατού του κ. Τσιρογιάννη( και του συνδυασμού του) και τον ίδιο ως δήθεν τον μοναδικό υποψήφιο δήμαρχοΑρταίων που έχει την ευλογία της κεντρικής διοίκησης της ΝΔ
Το κακό, βέβαια, είναι, ότι οι ανωτέρω, ψευδώς καιυποβολιμαία ψιθυρίζοντες, συνεχίζουννα παραπλανούν τον Αρτινό  κόσμο,ενώσε ορισμένες περιπτώσεις, επικαλούμενοι την «νεοδημοκρατική νομιμοφροσύνη»τους,να επιτυγχάνουντην ένταξη στο ψηφοδέλτιο «Αρτινών Συνεργασία»κάποιων, κατά τα άλλα αξιόλογων στελεχών ή φίλων και οπαδών της ΝΔ, οι οποίοι διαφορετικά μάλλον δεν θα ενέδιδαν στις δήθεν άνωθεν κομματικές  επιθυμίες, να  ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του απερχόμενου δημάρχου
Μάλιστα, από ό, τι κυκλοφορεί μετ’ επιτάσεως, κάποιους από τους  ιδεολογικό-κομματικά… υπερευαίσθητουςνεοδημοκράτες, ήδη υποψήφιους συμβούλους του,η «παραμυθία Τσιρογιάννη»τους έφθασε στο σημείο να απειλούν ομοϊδεάτες συναδέλφους τους  αντίπαλου ανεξάρτητου συνδυασμού, με διαγραφήαπό το κόμμα, κατηγορώντας τους ως… διασπαστές.
Ευτυχώς, ήρθε η επίμαχη εγκύκλιος του κ. Λ. Αυγενάκη για να βάλει ταπράγματα στη θέση τους.
Ωστόσο, πέρα απότην πιο πάνω δήλωση του υπογραφόμενου, που σημειωτέον έγινε  με την ιδιότητα του πρώην προέδρου της ΝΔ Άρτας,  θα ήταν χρήσιμο όπως και ο νυν πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ κ. Δ. Σκανδάληςπροβεί  σε μια  δική του διευκρινιστική ανακοίνωση, η οποία, άλλωστε, ως πράξη και περιεχόμενο, αφ’ ενόςθα εναρμονίζεται πλήρως με την επίμαχη δήλωση του Γραμματέα Πολιτικής. Επιτροπής. του κόμματος και αφ’ ετέρου θα βάζει τέλος στην παραπλάνηση και στον τεχνητό διχασμό των νεοδημοκρατών που επιχειρείται από κάποιους καπήλους της Αρτινής ΝΔ, οι οποίοι αποσκοπούν σε ίδιο εκλογικό όφελος και μόνο.

Αντώνης Κολιάτσος
(πρώην  Πρόεδρος ΝΟ.ΔΕτης ΝΔ Άρτας)

(*) την αμφιβολία για τη στήριξη του υποψηφίου δημάρχου κ. Χρ. Τσιρογιάνη από τη ΝΔ, αναλύσαμε επαρκώς σε πρόσφατο άρθρο μας, με τίτλο «νεοδημοκρατικά αμφίβολα» σε τοπική εφημερίδα(27/02/2019), με αφορμή την επίσκεψη του ευρωβουλευτή κ. Γεωρ. Κύρτσου

(**) Σημειώνεται ότι στους δήμους που η ΝΔ έχει επισήμως έχει δώσει στήριξη, αυτή εξακολουθεί να ισχύει (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη κ.ά). Φυσικά σε αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Αρταίων.

(***)επισημαίνεται ότι η εγκύκλιος του κ. Αυγενάκη έχει ως βασική συνιστώσα την εισήγηση του τ. προέδρου της  ΝΟ.ΔΕ Άρτας κ. Ν. Κέφη προς την διεύθυνση Οργανωτικού ΝΔ, με την οποία υποστηριζόταν ότι μόνο έτσι θα αποφευχθούν οι εσωκομματικοί διχασμοί, όπου θα υπάρξουν περισσότερες της μιάςνεοδημοκρατικού χαρακτήρα υποψηφιότητες

e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.




ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top