Μέλος της επταμελής Διοικούσας Επιτροπής για την επανίδρυση της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ), ορίσθηκε και ο αρτινός ΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, με πρόταση του ιδίου του Προέδρου του κόμματος ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Τα υπόλοιπα έξι μέλη προτάθηκαν από άλλους κορυφαίους παράγοντες της Ν.Δ. με βάση και κριτήριο τις κομματικές δράσεις του καθενός κι όχι μόνον.
Είναι μια αναβάθμιση του ΑΚΗ ΘΕΟΧΑΡΗ, από τον ίδιο τον Κυριάκο, που σημαίνει πολλά για τον ίδιο, αλλά και τηνη περιοχή της Άρτας, όσον αφορά φυσικά την πολιτική του καριέρα.

ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Είναι μια κομματική καταξίωση που αναγνωρίσθηκε και στην πράξη και επιβραβεύτηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο.
Αρμοδιότητα της Διοικούσας Επιτροπής είναι να διοργανώσει το Συνέδριο Επανίδρυσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14 – 16 Οκτωβρίου
Η ημερομηνία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ επελέγη καθώς στις 17 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 42 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης. Να σημειωθεί ότι κανένα μέλος της Διοικούσας δεν θα δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις νέες και όλους τους νέους της Ελλάδας, είτε ζουν εδώ είτε στο εξωτερικό, «να έρθουν μαζί μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα, να κάνουμε μαζί πράξη το άνοιγμα στη νέα γενιά».
Τώρα είναι η στιγμή για κάθε νέο που εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, που πιστεύει στην αξία της Δημοκρατίας, να αποδείξει ότι η νέα γενιά δεν είναι απαθής, αλλά σηκώνεται από τον καναπέ και μπαίνει στην πολιτική για να αλλάξει πράγματα.
Εκτίμησε ότι «νέα και παλαιά στελέχη, αλλά κυρίως νέοι που για πρώτη φορά θέλουν να γίνουν κομμάτι μιας πολιτικής Νεολαίας, θα συνεργαστούν και θα δουλέψουν μαζί για να φτιάξουν μια υγιή Οργάνωση. Μια Νεολαία που δεν θα εξαρτά τη λειτουργία της από βαρώνους με προσωπικά συμφέροντα, αλλά που θα εκφράζει με κάθε της πράξη, το συμφέρον ολόκληρης της νέας γενιάς».

 

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΡΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ «ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ»!

Στις 2 Αυγούστου του 2013 και με αφορμή την άνετη εκλογή του ΑΚΗ (Ευάγγελου) ΘΕΟΧΑΡΗ στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» είχε γράψει: «ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΡΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ»!
Και δεν ήταν υπερβολικό εκείνο το κείμενό μας, ήταν πολιτική εκτίμηση, με βάση συγκεκριμένα δεδομένα!
Τότε είχαμε πει ότι σε μια περίοδο γενικευμένης απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών μας, υπάρχουν ακόμα περιθώρια και προοπτικές αναστροφής του κλίματος, με ανανεώσεις σε πρόσωπα και ιδέες, ώστε να σπάσει το φράγμα της δυσπιστίας στα πάντα.
Και υπογραμμίσαμε: «Την πολιτική που ξέρουμε, κάποιοι αγωνίζονται και προσπαθούν να την αντικαταστήσουν με την πολιτική που θέλουμε»!
Και ανάμεσα σε αυτούς τους «κάποιους», ξεχωρίσαμε το όνομα του νεαρού αρτινού μηχανικού ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ, ο οποίος, όπως γράφουμε, μέσα από τις κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ., ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ, ανεβαίνει με σταθερά βήματα, τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας!
Ακόμη είχαμε πει ότι η εποχή των πολιτικών με κληρονομικό δικαίωμα και κομματικό «χρίσμα», βρίσκεται στο τέλος της και ότι τα νέα πολιτικά πρόσωπα, θα αναδεικνύονται με συνεχείς δοκιμασίες στον πολιτικό στίβο κι όχι με τις ευλογίες «βαρόνων» και κατεστημένων καταστάσεων.
Ο ΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ανήκει σε αυτή τη γενιά, στη γενιά της συνεχούς σύγκρουσης με τον παλαιοκομματισμό και της συνεχούς δοκιμασίας, εντός και εκτός κόμματος.
Εντός κόμματος έχει να παρουσιάσει μια εντυπωσιακή πορεία στις κομματικές οργανώσεις (ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ) και εκτός κόμματος, πήρε το «βάπτισμα του πυρός», με τη συμμετοχή του, στις πρόσφατες εκλογές για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Με άνεση εκλέχτηκε στην Κεντρική Αντιπροσωπεία αυτού του φορέα, από τους αρτινούς συναδέλφους του, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των 121, σε σύνολο 199, αν θυμόμαστε καλά!
Βέβαια η περίπτωση του ΑΚΗ ΘΕΟΧΑΡΗ δεν είναι η μοναδική.  Υπάρχουν και άλλα αρτινόπουλα, που ακολουθούν αυτή την πολιτική τακτική. Εμείς του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» γνωρίσαμε μόνο τη δική του, αλλά θα αναζητήσουμε και τις αντίστοιχες άλλων παιδιών της περιοχής μας και θα τις προβάλλουμε!
Διότι στην πολιτική, η ανανέωση είναι... «γιατρεία», είναι στίβος ευγενών φιλοδοξιών και πραγματικών ανθρώπινων αξιών!
Τέλος σημειώνουμε ότι ο ΆΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ήταν μέλος της πενταμελής Επιτροπής εκλογικού αγώνα, του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, για την ανάδειξή του στην προεδρία της Ν.Δ.




ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top