Σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για την παροχή μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων μίλησε ο Γιώργος Στύλιος.

Ο Βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας, αρχικά ανέφερε ότι στον πρώτο κύκλο της αναμέτρησης με την πανδημία του COVID 19, θέσαμε ως προτεραιότητα τις ζωές των συνανθρώπων μας και βγήκαμε νικητές. Ωστόσο, υπήρξαν σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της χώρας μας τις οποίες ερχόμαστε τώρα να διαχειριστούμε.
Ο κ. Στύλιος επικεντρώθηκε στον τομέα της μεταποίησης και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις που διαθέτουν τα προϊόντα τους  στον κλάδο της εστίασης (πτηνοτροφικές, κτηνοτροφικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, ιχθυοκαλλιέργιες, τυροκομεία κλπ.). Επισήμανε, ότι ενώ ο κλάδος της εστίασης έχει υπαχθεί στο πλαίσιο προστασίας «1» κατά των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID 19,  πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές υπαχθήκαν στο πλαίσιο προστασίας«2». Ως αποτέλεσμα δεν είναι σε θέση να επωφεληθούν των ειδικών ευεργετικών διατάξεων. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις, τόνισε ο κ. Στύλιος χρειάζονται ρευστότητα προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να λειτουργήσουν στις νέες συνθήκες.Για αυτό το λόγο, ανέφερε ο Βουλευτής, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και σημαντικό να αξιοποιηθούν με το βέλτιστο τρόπο όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Στη συνέχεια ο κ. Στύλιος ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός χρηματοδοτικού εργαλείου για τις επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται σε σχέδιο εξυγίανσης. Οι επιχειρήσεις αυτές, επισήμανε,δεν μπορούν να λάβουν ενισχύσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Απαιτείται επομένως η δημιουργία ενός μηχανισμού, ο οποίος θα εξετάζει ξεχωριστά την κάθε μία από αυτές, παρέχοντας ανάλογα στήριξη.   


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top