«Η ενασχόλησή μου με τα κοινά, έγινε πλέον τρόπος ζωής. Στους άμεσους σχεδιασμούς μου, δεν είναι η διεκδίκηση του αξιώματος του βουλευτή Άρτας, αλλά κάτω υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα το σκεφτόμουνα. Προσωπικά το αξίωμα του βουλευτή δεν το βλέπω επαγγελματικά…».

Τα παραπάνω τόνισε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» ο δικηγόρος,  πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αρταίων και δημοτικός σύμβουλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΑΜΠΑΣ, απαντώντας σε μια σειρά επίκαιρων ερωτήσεών μας, όπως:

Κύριε Τράμπα θα ξεκινήσουμε με μια ερώτηση κοινωνικού περιεχομένου. Σε πρόσφατη δίκη που έγινε στα Γιάννενα, για σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης και εμπορία ναρκωτικών με κατηγορούμενους αρκετούς αρτινούς και με κατηγορίες ιδιαίτερα σοβαρές, εσείς προσωπικά και οι άλλοι συνήγοροι υπεράσπισης σε αυτή την υπόθεση, πετύχατε ένα θετικό αποτέλεσμα για όλους, που ήταν απρόσμενο, αν λάβουμε υπόψη μας την μεγάλη δημοσιότητα και την αναστάτωση που προκάλεσε στην τοπική κοινωνία. Δεν σας ζητάμε να κρίνετε το αποτέλεσμα της δίκης και πολύ περισσότερο, δεν ζητάμε την άποψή σας, για τους λόγους που διογκώθηκε αυτή η ιστορία. Το ερώτημα μας, είναι: Στην Άρτα είναι γνωστό ότι κυκλοφορούν δεκάδες ναρκομανείς. Κυκλοφορούν και αρτινοί έμποροι ναρκωτικών; Είναι η Άρτα άντρο εμπόρων ναρκωτικών;

«Σε όλες τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών και σε σύγκριση με την Άρτα, πολλές από αυτές αντιμετωπίζουν  σοβαρότατα και οξυμένα κοινωνικά προβλήματα. Στην περιοχή μας η κατάσταση είναι πιο ομαλή. Υπάρχουν αρτινοί χρήστες, αλλά όχι αρτινοί έμποροι άξιοι λόγου. Οι προμήθειες γίνονται από διερχόμενους ή από τηλεφώνου. Η Άρτα αντιστέκεται ακόμη σε αυτόν τον τομέα».

Ας πάμε τώρα  στα του Δήμου Αρταίων. Διαχειρίζεστε τις τύχες του κοντά στα τρία χρόνια. Προσωπικά νοιώθετε ικανοποιημένος;

«Στα περιθώρια και τις υπάρχουσες δυνατότητες, που είχαμε λόγω της οικονομικής κρίσης, πετύχαμε περισσότερα από ότι περιμέναμε. Όμως υπάρχουν χρονίζοντα και οξυμένα προβλήματα τα οποία αποτελούν προτεραιότητές μας, είναι αξιολογημένα και η βούλησή μας, για την επίλυσή τους, είναι δεδομένη. Τρόπους αναζητούμε για να το πετύχουμε. Βλέπετε η κρίση  δεν αφήνει ικανά περιθώρια, για παραγωγή ουσιώδους έργου. Παρά ταύτα, αυτό το διάστημα έχουμε να παρουσιάσουμε σημαντικό έργο., το οποίο δια των τοπικών και περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης και της ιστοσελίδας του Δήμου μας, έχει γίνει κτήμα όλων των δημοτών και των κατοίκων της περιοχής μας».

Για το υπόλοιπο της θητείας σας, ποιες είναι οι στοχεύσεις σας;

«Τα προβλήματα της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής των πολιτών, τη δρομολόγηση αναπτυξιακών έργων για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, τον σχεδιασμό νέων δράσεων για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας, την προετοιμασία μελετών για έργα υποδομής και άλλα, που θα καλυτερέψουν τη ζωή μας».

Με το Δήμαρχο και τους άλλους συναδέλφους σας, πως τα πάτε;

«Προσωπικά συνεργάζομαι άψογα με όλους και περισσότερο με το Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη. Έχουμε ίδιους στόχους, ίδιες αγωνίες, ίδιες προθέσεις και αυτά μας ενώνουν»!

Είχατε όμως και παρατράγουδα, στις τελευταίες Δημαιρεσίες.

«Συνηθισμένα πράγματα και θα έλεγα αναμενόμενα, για ανθρώπους με ανησυχίες και όρεξη και διάθεση για δουλειά και προσφορά».

Έρχονται  αλλαγές στον «Καλλικράτη» και στον εκλογικό νόμο, όπως μας λένε κυβερνητικά στελέχη. Ποιες είναι οι δικές σας σχετικές απόψεις;

«Ο Καλλικράτης έχει πολλές αδυναμίες και χρήζει μεγάλης βελτίωσης. Προς τη σωστή βέβαια κατεύθυνση κι όχι προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν συμφωνώ, όπως δεν συμφωνούν και η Κεντρική Ένωση Δήμων και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας».

Πολλοί δήμαρχοι και συνάδελφοί σας δημοτικοί σύμβουλοι, από όλη τη χώρα, δηλώνουν δημόσια ότι θα πάψουν να ασχολούνται με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, αν ισχύσουν αυτά που λέει η κυβέρνηση. Η δική σας θέση;

«Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς κύρος, εξασφαλισμένους πόρους και δημοκρατικά εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες, θα ήταν καταστροφική για τη χώρα. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν θα παρασυρθεί  από τις ιδεοληψίες κάποιων μελών της, πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η πολιτική λογική, στις τελικές τις αποφάσεις».

 Αν όχι, εσείς τι θα κάνετε; Θα αλλάξετε μετερίζι, θα στραφείτε προς την κεντρική πολιτική σκηνή ή θα πάψετε να ασχολείστε με τα κοινά;

«Για το τελευταίο, κατηγορηματικά απαντώ όχι! Η ενασχόλησή μου με τα κοινά αποτελεί πλέον τρόπο ζωής, για τα υπόλοιπα, να δούμε τον νόμο και τότε θα τα πούμε».

Υπό προϋποθέσεις, θα διεκδικήσετε και το αξίωμα του βουλευτή Άρτας;

«Κάτι τέτοιο δεν είναι στους σχεδιασμούς μου αυτό το διάστημα. Σίγουρα κάτω από κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα το σκεπτόμουνα, αν και η δουλειά μου, δεν το επιτρέπει προς το παρόν. Το αξίωμα του βουλευτή δεν το βλέπω σαν επάγγελμα, αλλά ως μια ευκαιρία και δυνατότητα για προσφορά στον τόπο μου και τίποτα περισσότερο.

Δηλαδή όλα «παίζουν»;

«Παίζουν εκείνα που θα επιτρέψουν και οι εξελίξεις».

Έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε;

«Ένα ευχαριστώ σον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ για αυτή τη φιλοξενία κι εύχομαι όλα να πάνε καλά για την Άρτα και τη χώρα μας. Διανύουμε δύσκολους καιρούς και ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αισιοδοξώ ότι θα αντέξουμε…»!




 







ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top