Το ευαίσθητο θέμα της αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Άρτας άνοιξε προς διάλογο ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που έγινε στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο Αρταίων. 

Ο Δήμαρχος έφερε στο προσκήνιο ένα θέμα που ενδιαφέρει όλους τους Αρτινούς, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν δυο επιλογές: από τη μια, να γίνουν κινήσεις για τη χρηματοδότηση μέσω κάποιου προγράμματος, ώστε να το ανακαινίσει και αξιοποιήσει ο ίδιος ο Δήμος ως καφετέρια/εστιατόριο στο ισόγειο και πολιτιστικούς χώρους στους ορόφους ή να αξιοποιηθεί με την μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ως καφετέρια/εστιατόριο και ξενοδοχείο.  Ο Δήμαρχος ζήτησε την άποψη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις. 

Σε ό, τι αφορά το Χριστουγεννιάτικο χωριό, το οποίο για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αρταίων, συνεχίζονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα στα μέσα Δεκεμβρίου, όταν και θα ανοίξουν οι πύλες. Το Χωριό θα φιλοξενηθεί, ως γνωστόν, στο χώρο του Κάστρου, δίπλα στο ΞΕΝΙΑ. 

«Υπήρχε και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αρταίων και συνέχισε: «Θέλουμε να χτίσουμε κάτι σιγά- σιγά. Έχουμε την αγωνία και το άγχος για το πώς θα πετύχει το εγχείρημα. Θα είναι κάτι πολύ καλό για την πόλη μας, καθώς θα στηριχθεί η τοπική οικονομία, μιας και θέλουμε να δουλέψουν κάποιοι τοπικοί έμποροι και κατασκευαστές». 

Τέλος, να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη δέσμευση που έλαβε ο Δήμαρχος Αρταίων από το Υπουργείο Πολιτισμού, το έτος 2016 θα ανακηρυχτεί ως «έτος Μόραλη», ικανοποιώντας έτσι το εκπεφρασμένο αίτημα του Δήμου Αρταίων, ο οποίος θέλει με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον μεγάλο καλλιτέχνη που γεννήθηκε στην Άρτα. Υπενθυμίζεται, ότι για το επόμενο έτος θα πραγματοποιηθεί μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Αρταίων, το συντονισμό των οποίων θα έχει ειδική επιτροπή που θα συγκροτηθεί για αυτό το σκοπό. 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top