Σε δελτίο τύπου της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλάγης αναφέρονται τα εξής:

Κατόπιν ερωτήσεως που απευθύναμε στον Δήμαρχο Αρταίων κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 1-2-2016 σχετικά με την πρόθεσή του να εκμισθώσει ένα από τα καταστήματα στα «Ψαροπλιά» για οβελιστήριο (κοινώς σουβλατζίδικο), μας απάντησε θετικά.

Επικαλέστηκε μάλιστα πρόσφατη τροποποίηση προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία  διευρύνθηκαν κάποιες χρήσεις του χώρου των «Ψαροπλιών» και η οποία απόφαση ελήφθη στα γρήγορα, χωρίς προηγούμενη συζήτηση,  δυστυχώς με την συναίνεση και καλή πίστη όλων μας και χωρίς φυσικά να φανταστούμε- τόσο εμείς, όσο και οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης- την πρόθεση του Δημάρχου που κρυβόταν πίσω από την τροποποίηση αυτή και φυσικά τη σχετική «φωτογραφική διάταξη» που περιείχε! 

 Ο χώρος των «Ψαροπλιών» αποτελεί ένα ιστορικό και  «ταυτοτικό σημείο» της πόλης και πρέπει να αποτελέσει μία μικρή, γραφική και παραδοσιακή γωνιά, με αισθητική και σεβασμό στην ιστορικότητά της, στο πνεύμα άλλωστε που όλοι μαζί, από κοινού, αποφασίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13-7-2015. Σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει στο χώρο αυτό  η λειτουργία σουβλατζίδικου!!

Στην προτροπή μας να συζητηθεί εκ νέου το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ανατραπεί η προηγούμενη απόφαση που εμπεριέχει την εν λόγω «φωτογραφική διάταξη» και να ματαιωθεί η οποιαδήποτε διαδικασία εκμίσθωσης σουβλατζίδικου στα Ψαροπλιά - η οποία άλλωστε  αποτέλεσε εν συνεχεία και προτροπή όλων των λοιπών παρατάξεων της αντιπολίτευσης-, δυστυχώς  προσέκρουσε στην αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Δημάρχου, ο  οποίος αρνήθηκε, πιθανότητα διότι  έχει προηγούμενες υποσχέσεις και δεσμεύσεις  να τακτοποιήσει!

Τέλος, δηλώνουμε ότι όσον αφορά την αθλητική διοργάνωση του «Δρόμου του Γεφυριού», με την οποία συμφωνούμε απολύτως, καταψηφίσαμε τη σχετική διαδικασία της διοργάνωσης, την οποία η Δημοτική Αρχή  αναθέτει  απευθείας σε ιδιώτη, αντί του υπερβολικού ποσού των 14.000 ευρώ, μέσα σε μια τόσο κακή οικονομική συγκυρία για τον Δήμο και τους δημότες μας. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της ανικανότητας και της αδιαφορίας της παρούσας Δημοτικής Αρχής ν΄αναλάβει η ίδια, με σύνεση και με φειδώ, μία τόσο απλή διοργάνωση, καθώς και αγνόηση της σημαντικότατης εμπειρίας και του ανθρώπινου δυναμικού  των αθλητικών συλλόγων που διαθέτει η Άρτα και που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν συνδιοργανωτές  σε μια τέτοια εκδήλωση, .-  

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top