Δίπλα στον αγώνα που συνεχίζουν αγρότες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και γενικότερα επιστήμονες και εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο ζητείται από την Κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, να αποσυρθούν άμεσα τα προωθούμενα μέτρα σε ασφαλιστικό και φορολογία που πλήττουν τους παραπάνω κλάδους. 

«Ο Δήμος Αρταίων, ένας κατ’ εξοχήν αγροτικός Δήμος, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στα όσα γίνονται. Βασική πεποίθηση όλων μας, είναι ότι η Άρτα μπορεί να στηριχθεί στα πόδια της με μια δυνατή αγροτική παραγωγή, ωστόσο τα μέτρα που προβλέπονται όπως η υπερφορολόγηση, η υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση του ΟΓΑ, βάζουν ταφόπλακα στην προσπάθεια που κάνουν οι αγρότες της περιοχής μας» ανέφερε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης. Και συνέχισε: «Φυσικά, ο Δήμος μας διαθέτει ακόμη και πολλούς και αξιόλογους δικηγόρους, μηχανικούς γιατρούς, ελεύθερους επαγγελματίες και γενικότερα επιστήμονες και εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, με λαμπρές σπουδές και επαγγελματική σταδιοδρομία, οι οποίοι όμως με τα επερχόμενα μέτρα θα δεχθούν πολύ σημαντικό πλήγμα και θα τεθεί σαφέστατο ζήτημα επαγγελματικής επιβίωσής τους».

Στη συνεδρίαση το «παρών» έδωσαν και μέλη από το μπλόκο των αγροτών στην Άρτα, όπου παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους. 

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων έχει ως εξής:

Τις τελευταίες ημέρες μια σειρά κλάδων της οικονομίας βρίσκονται στους δρόμους αντιδρώντας στις επερχόμενες ρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό. Αγρότες, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν ξεσηκωθεί ζητώντας άρση των επικείμενων ρυθμίσεων. 

Ο Δήμος Αρταίων, ένας κατ’ εξοχήν αγροτικός Δήμος, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στα όσα γίνονται. Βασική πεποίθηση όλων μας, είναι ότι η Άρτα μπορεί να στηριχθεί στα πόδια της με μια δυνατή αγροτική παραγωγή, ωστόσο τα μέτρα που προβλέπονται όπως η υπερφορολόγηση, η υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση του ΟΓΑ, βάζουν ταφόπλακα στην προσπάθεια που κάνουν οι αγρότες της περιοχής μας. 

Φυσικά, ο Δήμος μας διαθέτει ακόμη και πολλούς και αξιόλογους δικηγόρους, μηχανικούς γιατρούς και ελεύθερους επαγγελματίες, με λαμπρές σπουδές και επαγγελματική σταδιοδρομία, οι οποίοι όμως με τα επερχόμενα μέτρα θα δεχθούν πολύ σημαντικό πλήγμα και θα τεθεί σαφέστατο ζήτημα επαγγελματικής επιβίωσής τους.  Οι περισσότεροι δε, θα σκεφθούν σοβαρά το δρόμο της ξενιτιάς, στερώντας από την πατρίδα μας ακόμη περισσότερα επιστημονικά μυαλά. 

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την πολυήμερη και δυναμική παρουσία των παραπάνω επαγγελματικών κλάδων, τόσο ανά την Ελλάδα, όσο και εδώ στην Άρτα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων ζητά:

> Την άμεση απόσυρση των προωθούμενων μέτρων σε ασφαλιστικό και φορολογικό, 

> Όχι άλλη υποβάθμιση του αγροτικού τομέα, που αποτελεί για τη χώρα μας το όχημα εξόδου από την οικονομική κρίση. Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στα δίκαια αιτήματα αγροτών, επιστημόνων και εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που πλήττονται από τις επερχόμενες αλλαγές.

> Την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας και στον επιστημονικό κόσμο, ώστε να μπορέσει απρόσκοπτα να δημιουργήσει και να παράξει γνώση εδώ στην Ελλάδα

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top