Ο Δημητρης Μιντιδης ηταν η καρδια του Συλλογου Καρδιοπαθων Ροδοπης

Τη μνήμη του προσφάτως εκλιπόντα τίμησε ο Σύλλογος

Τον αείμνηστο πρόεδρό του Δημήτρη Μιντίδη, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, τίμησε το βράδυ της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Στήριξης και Αποκατάστασης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών Ροδόπης, μέσα από μια ειδική εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης, αφιερωμένη σε αυτόν.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε τιμητική πλακέτα εκ μέρους του συλλόγου προς την σύζυγο του Ασπασία, ενώ στη συνέχεια ο ομότιμος καθηγητής Καρδιοχειρουργικής, της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ κ. Γεώργιος Μπουγιούκας μίλησε τόσο για τον εκλιπόντα, όσο και για τις «Ραγδαίες εξελίξεις στην καρδιολογία και καρδιοχειρουργική». 

Η καρδιά του Συλλόγου 

Το εγκώμιο του κ. Μιντίδη, που υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου από τη δημιουργία του, έπλεξε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Σάββας Τοκμακίδης, ο οποίος σημείωσε πως η ιδέα του Συλλόγου δημιουργήθηκε μέσα από τα προγράμματα άσκησης των καρδιοπαθών, που δημιούργησε το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, τα οποία συνεχίζουν μέχρι σήμερα, στηρίζοντας την υγεία των καρδιοπαθών και άλλων πολιτών.
 
Ο κ. Μιντίδης ήταν από τους πρώτους που συμμετείχαν σε αυτά τα προγράμματα, στο Εργαστήριο Κλινικής Εργοφυσιολογίας και Φυσιολογίας της Άσκησης του ΔΠΘ, υπεύθυνος του οποίου ήταν ο κ. Τοκμακίδης, και μέσα από αυτά δημιουργήθηκε ο Σύλλογος.
 
«Ήταν η καρδία του Συλλόγου» σημείωσε, γιατί αφιέρωσε τον χρόνο του, έκανε πολλά για το σύλλογο, είχε καλές ιδέες και επικοινωνούσε με τον κόσμο και άλλους συλλόγους, πάντα με την πρόθεση να βοηθήσει τους ανθρώπους, βοηθώντας στην διοργάνωση πολλαπλών ομιλιών και διαλέξεων.
 
Δυστυχώς πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, όμως ο Σύλλογος θα συνεχίσει να υφίσταται για να συνεχίσει την προσφορά του σε όλη την κοινωνία της Κομοτηνής, για την οποία τόσο προσπάθησε ο κ. Μιντίδης. 

Τιμή για τον ίδιο και την οικογένειά του 

Εκ μέρους της οικογένειάς του κ. Μιντίδη, η σύζυγός του Ασπασία ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου στην τιμητική αυτή εκδήλωση, σημειώνοντας πως αποτελεί τιμή τόσο για τον εκλιπόντα, όσο και την οικογένειά του.
 
Έκλεισε δε με δύο λόγια, που θεωρεί πως θα έλεγε και ο ίδιος, αν ήταν παρών: «Ας αγαπήσουμε την καρδιά μας, ας σεβαστούμε τις ανάγκες της, ας την προσέξουμε, γιατί όποιος παραβιάζει τη φύση, θα υποστεί τις συνέπειες. Όπως έλεγαν και οι παππούδες μας, η στάμνα πηγαίνει πολλές φορές στη πηγή, μία φορά όμως θα σπάσει». 

Ένας αξιόλογος άνθρωπος 

Ο Δημήτρης Μιντίδης, σημείωσε ο κ. Μπουγιούκας, άφησε εποχή στον τόπο μας, και σε όλη τη Θράκη, εργαζόμενος με ζήλο και αφοσίωση, ως ένας πραγματικός θεματοφύλακας των αξιών της εκπαίδευσης, του Νοσοκομείου Κομοτηνής και του Συλλόγου Καρδιοπαθών, του οποίου ήταν ο πρώτος, και μοναδικός μέχρι σήμερα, πρόεδρός του.
 
Εργάστηκε με ζήλο, αξιοπρέπεια, πάθος και δημιουργικότητα, παρουσιάζοντας ένα σημαντικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο, το οποίο άνοιξε τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ της τοπικής κοινωνίας, του Νοσοκομείου και του Πανεπιστημίου, ενώ υπήρξε εμπνευσμένος, χαρισματικός, καταξιωμένος δάσκαλος, και άνθρωπος της ανιδιοτελούς προσφοράς, ακούραστος μαχητής και διεκδικητής της προόδου και των αξιών της ζωής.
 
Ο ομότιμος καθηγητής αναφέρθηκε και σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο κ. Μιντίδης στο χώρο της εκπαίδευσης, με τις παιδαγωγικές του γνώσεις και δεξιότητες, σε ένα μεγάλο κοινό μαθητών.
 
Η απώλειά του τόσο για την οικογένεια του αλλά και για όσους τον γνώρισαν ήταν πολύ μεγάλη, τόνισε, όμως είναι παρηγορητικό το γεγονός ότι χάρηκε και αξιοποίησε τη ζωή με τον καλύτερο τρόπο και την έζησε ως ένας αξιόλογος άνθρωπος.
 
Ο κ. Μπουγιούκας, που ήταν ο πρώτος διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στην ομιλία του επικεντρώθηκε στις πιο σημαντικές εξελίξεις στην καρδιολογία και την επεμβατική καρδιολογία, θεωρώντας πως αυτές θα αποτελέσουν μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για τους ανθρώπους της προχωρημένης ηλικίας.
 
Οι δύο ειδικότητες συνεργάζονται μεταξύ τους, προς όφελος της υγείας του ανθρώπου, με τις τεχνικές που έχουν αναπτυχθεί να δίνουν ελπίδα σε άτομα ηλικίας ακόμα και άνω των 80-85 ετών.
 
Γενικότερα ο κ. Μπουγιούκας θεωρεί πως έχει γίνει μια εκρηκτική επανάσταση, ειδικά από τις αρχές της νέας χιλιετίας, λόγω της αλματώδους προόδου της τεχνολογίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.