«1ο Thraki Bike Festival»: Σε ποδηλατικους ρυθμους κινειται η Κομοτηνη

Επιθυμία των διοργανωτών να γίνει θεσμός η χρήση ποδηλάτου από τους κατοίκους της Κομοτηνής

Το 1ο ποδηλατικό φεστιβάλ «Thraki Bike Festival» θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή την Κυριακή 24 Μαρτίου με την ευχή να αποτελέσει πόλο έλξης για όλους τους κατοίκους της Ροδόπης και της Θράκης γενικότερα αλλά παράλληλα να εμφυσήσει στους Κομοτηναίους την ανάγκη χρήσης του ποδηλάτου στην καθημερινότητα τους.
 
Σε αυτά τα δύο σημεία στάθηκαν, αναλύοντας παράλληλα τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 1ου Thraki Bike Festival, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης και ο Πρωταθλητής της Ποδηλασίας κ. Χαρούν Μολλά. 

Νίκος Τσαλικίδης «Το φεστιβάλ επιθυμούμε να συμβάλλει στην απόκτηση ποδηλατικής παιδείας του κοινού της Ροδόπης» 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης στάθηκε στη σημασία του σωστού συντονισμού και της ενεργής συμμετοχής των Φορέων για τη διοργάνωση ενός δυνατού φεστιβάλ, όπως αυτό που πρόκειται να γίνει και παραδέχθηκε πως η κινητοποίηση, που διακρίνει από πολλούς ανθρώπους, αποδεικνύει πως όλοι βρίσκονται προς τη θετική κατεύθυνση. «Στόχος των δράσεων που κάθε φορά επιλέγουμε είναι, να εντάξουμε στην ετήσια δράση μας μία θεματική ενότητα γύρω από την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και συμπλήρωσε πως «το θέμα που αφορά αυτή η εκδήλωση είναι ο αθλητισμός. Είναι αυτό που μπορεί να ενταχθεί και να αποτελέσει ένα μέρος της καθημερινότητας μας και πόλο έλξης ευρύτερα της περιοχής μας». Στη συνέχεια ο κ. Τσαλικίδης αιτιολόγησε την επιλογή ενός ποδηλατικού αγώνα για το φεστιβάλ, καθώς όπως τόνισε «επιλέξαμε να αναδείξουμε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς με πολλαπλό όφελος, τόσο σε σχέση με τον αθλητισμό όσο και με το περιβάλλον» υπενθυμίζοντας σε όλους πως στην πόλη μας υφίσταται ένα δίκτυο ποδηλάτου, το οποίο χρήζει ανάδειξης, έτσι ώστε να εξοικειωθεί το κοινό με τη χρήση του αλλά και παράλληλα επιβάλλεται η δημιουργία ανάγκης για επέκταση του δικτύου αυτού. «Η Κομοτηνή είναι φιλόξενη στον αθλητισμό , στην εύκολη μετακίνηση και την ήπια κίνηση με την ευχή να εξελιχθεί σε πόλη πρότυπο για τη χρήση του ποδηλάτου» ήταν τα λόγια του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε την έναρξης συζήτησης στην οικονομική επιτροπή, που αφορά τους όρους διακήρυξης για την έναρξη μελέτης δημιουργίας ποδηλατοδρόμου στο οδικό δίκτυο της περιοχής της πανεπιστημιούπολης αλλά και του Κοσμίου. 

Κώστας Μπανιώτης και Χαρούν Μολλά αποτελούν τα τιμώμενα πρόσωπα της διοργάνωσης 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο σημαντικοί αθλητές με καταγωγή από την Κομοτηνή, ο πρωταθλητής του Ύψους Κώστας Μπανιώτης και ο πρωταθλητής της Ποδηλασίας Χαρούν Μολλά θα αποτελέσουν τα τιμώμενα πρόσωπα του φεστιβάλ για την προσφορά τους στον αθλητισμό της περιοχής μέσα από τις πανευρωπαϊκές τους διακρίσεις. 

3 διαφορετικές διαδρομές για να καλυφθεί όλο το ηλικιακό φάσμα των συμμετεχόντων 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής και θα περιλαμβάνει 3 διαφορετικές διαδρομές. Συγκεκριμένα μία δράση θα είναι δομημένη και διαμορφωμένη για τα μικρά παιδιά, τα οποία θα συμμετέχουν σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή εντός της πλατείας. Η δεύτερη διαδρομή, θα αφορά φίλους του ποδηλάτου που θα κληθούν να κάνουν μία διαδρομή 5 χιλιομέτρων εντός ποδηλατικού δικτύου στην Κομοτηνή και η τρίτη θα αφορά μία διαδρομή αντοχής 60 χιλιομέτρων, η οποία θα είναι στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης. Παράλληλα αλλά και στο τέλος των διαδρομών θα πραγματοποιείται και μία γιορτή που θα πλαισιώνει όλη αυτή την πρωτοβουλία. 

100 συμμετοχές μέχρι στιγμής με τον αριθμό των συμμετεχόντων να αυξάνεται καθημερινά 

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τσαλικίδης μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 100 αθλητές και ποδηλάτες με τον αριθμό κάθε μέρα να αυξάνεται. Και επειδή αγώνας χωρίς απονομές δεν γίνεται να υπάρξει, η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθούν 6 βραβεύσεις για 3 γυναίκες και 3 άνδρες που θα τερματίσουν πρώτοι στη διαδρομή των 60 χιλιομέτρων, οι οποίοι θα παραλάβουν μετάλλια και ρολόγια. Στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων θα υπάρχουν 10 δώρα και 1 ποδήλατο, κατόπιν κλήρωσης ενώ στη διαδρομή των παιδιών θα υπάρχουν αναμνηστικά δώρα και ένα ποδήλατο κατόπιν κλήρωσης. 

Χαρούν Μολλά «Η Κομοτηνή βοηθά μορφολογικά στην καθημερινή χρήση ποδηλάτου» 

Ο πρωταθλητής της ποδηλασίας Χαρούν Μολλά εξέφρασε την χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός πως η Κομοτηνή φιλοξενεί ένα τέτοιο φεστιβάλ, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή του να γίνει η Κομοτηνή μία «ποδηλατούπολη». «Πιστεύω πως η Κομοτηνή αξίζει τέτοιες διοργανώσεις, καθώς οι ορεινές διαδρομές που διαθέτει η Ροδόπη βοηθούν στη διεξαγωγή τέτοιων αγώνων» επισήμανε ο κ. Χαρούν Μολλά και ευχήθηκε να γίνει θεσμός το ποδήλατο στην πόλη μαζί με το φεστιβάλ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.