«Πολιτικη αποφαση» η λειτουργια Σχολειου Δευτερης Ευκαιριας στον Ιασμο

Ο Δήμος Ιάσμου και το ΣΔΕ Κομοτηνής έχουν κάνει την απαραίτητη προετοιμασία για την λειτουργία του

Την ενημέρωση ότι θα αποτελέσει πολιτική απόφαση η λειτουργία ή όχι παραρτήματος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ίασμο από την επόμενη σχολική χρονιά, έδωσε η ΓΓ Δια βίου Μάθησης στον διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής κ. Ηλία Βλάχο, ο οποίος έχει κάνει κινήσεις ήδη από την προηγούμενη σχολική χρονιά.
 
Το ενδιαφέρον για την δημιουργία παραρτήματος είχε εκδηλωθεί από την προηγούμενη χρονιά, με θετική απόκριση τόσο από το Δήμο Ιάσμου όσο και πολιτών του Δήμου με το σχετικό αίτημα να υποβάλλεται στην Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης.
 
Μάλιστα οι πολίτες του Ιάσμου επέδειξαν πρωτόγνωρη θέληση να εγγραφούν και να συμμετάσχουν στη δομή, με πάνω από 80 αιτήσεις.
 
Παρόλα αυτά είχε φανεί ότι οι ημερομηνίες, η ανάγκη δημιουργίας νέας προκήρυξης εκπαιδευτών, τεχνικού δελτίου και άλλων σημαντικών παραμέτρων δεν κατέστησαν δυνατή τη δημιουργία παραρτήματος για τη σχολική χρονιά 2018-19.
 
Θεωρήθηκε πάντως ότι την επερχόμενη χρονιά θα είναι καλύτερες οι συνθήκες με δεδομένη της προθυμία του Δήμου Ιάσμου να στηρίξει αυτό το εγχείρημα με την παροχή όσων του ζητήθηκαν, που ελπίζουν πως θα συνεχίσει η νέα Δημοτική Αρχή, . Άλλωστε όπως διαβεβαίωσε ο κ. Βλάχος το ΣΔΕ Κομοτηνής θα συνεχίσει να πιέζει προς πάσα κατεύθυνση για την λειτουργία αυτής της δομής στον Ίασμο.
 
Προς το παρόν όμως, έχοντας κάνει όλη την απαραίτητη προεργασία, περιμένουν την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δια βίου Μάθησης, από όπου τονίστηκε, θα είναι πολιτική η απόφαση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.