Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Νέα πρωτοβουλία-δράση για την ανεργία των νέων

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Νέα πρωτοβουλία-δράση για την ανεργία των νέων

-Jobday στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με ειδικές εισηγήσεις και σεμινάρια για την ενίσχυση του αγώνα των ανέργων στην αναζήτηση εργασίας

Με μια νέα δράση παρεμβαίνει στο κρίσιμο θέμα της ανεργίας ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», φιλοδοξώντας να προσφέρουν στους νέους την ευκαιρία να αποκτήσουν επιπλέον εφόδια στον αγώνα της αναζήτησης εργασίας.

Πρόκειται για τη δράση #JobDay Νεάπολη-Συκιές η οποία θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Skywalker και απευθύνεται σε νέους και νέες 18-24 χρονών. Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, αναδεικνύει μια διαφορετική οπτική στην αναζήτηση εργασίας με επίκεντρο την αναγνώριση και αξιοποίηση των δυνατών σημείων των υποψηφίων, καθώς και τη σημασία της δικτύωσης στη διαδικασία.

Ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που σήμερα αναζητούν εργασία, είναι ακόμα πιο σημαντικό να έχουν μια σαφή εικόνα όσον αφορά τα προσόντα και τις δεξιότητές τους και παράλληλα να γνωρίζουν με ποιους τρόπους μπορούν να αξιοποιούν τα προσωπικά τους δίκτυα και τις διαθέσιμες πληροφορίες για την εύρεση εργασίας.

Το  #JobDay Νεάπολη-Συκιές περιλαμβάνει workshops αναζήτησης εργασίας και ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων, ενώ απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιωθούν στην αναζήτηση εργασίας μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους. Αυτό θα διεξαχθεί στο χώρο της «ΠΥΞΙΔΑΣ» (Γιάννη Τσαρούχη 3) στις Συκιές με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή για τους νέους.

Το #JobDay έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των συμμετεχόντων με την ανάπτυξη απαραίτητων ικανοτήτων, γνώσεων, αλλά και δεξιοτήτων, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα soft skills και πρακτικών εφαρμογών, που θα ενισχύσουν το προφίλ τους και θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται το απόγευμα, περιλαμβάνοντας ειδικές εισηγήσεις πάνω στο θέμα που απασχολεί τους νέους, ενώ θα ακολουθήσουν και σεμινάρια. Αναλυτικά:

♦ 10-10:30 π.μ.
Προσέλευση-Εγγραφές

♦ 10:30-11 π.μ.:
Χαιρετισμός του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, και προέδρου της «ΠΥΞΙΔΑΣ» Σίμου Δανιηλίδη

♦ 11 π.μ.-12:30 μ.μ.
-Θέμα: Αναζήτηση εργασίας χωρίς προϋπηρεσία
-Εισήγηση: Χρύσα Δότσα, Συντονίστρια Δράσεων Skywalker.gr

♦ 2:30 – 14:00
-Θέμα: Ήπιες δεξιότητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας
-Εισήγηση: Σοφία Παναγιωτίδου, Μ.Α., Μ.Sc., Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικής Ανάπτυξης

♦ 2-2:15 μ.μ.
Διάλειμμα

♦ 2:15-3:30 μ.μ.
-Θέμα: Η δικτύωση ως τρόπος αναζήτησης εργασίας
-Εισήγηση: Νικόλας Καραγκούνης, MEd, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας του ΙΝ.Ε / ΓΣΕΕ

♦ 3.30-4 μ.μ.
-Θέμα: Ενημέρωση για τις δράσεις της «ΠΥΞΙΔΑΣ» και των Συμβουλευτικών Σταθμών του δήμου Νεάπολης-Συκεών
-Εισήγηση:Μάρω Βασσάρα, ψυχολόγος, αναπλ. προϊσταμένη κοινωνικής πολιτικής δήμου Νεάπολης-Συκεών και Μαρία Κυριακίδου, ψυχολόγος, αναπλ. επιστημονικά υπεύθυνη «ΠΥΞΙΔΑΣ»

Μετά την ολοκλήρωση του #JobDay οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν:

α) Σεμινάριο για την «Ηλεκτρονική & έντυπη συμπλήρωση αιτήσεων εργασίας» που θα πραγματοποιηθεί από τους Συμβούλους των Συμβουλευτικών Σταθμών του δήμου Νεάπολης-Συκεών,  

β) Ομάδα αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης στο Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

-Τηλεφωνικά: Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ»: 2310.202015 & Συμβουλευτικό Σταθμό Νεάπολης: 2313329523

-Ηλεκτρονικά: https://jobdays.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1199&Itemid=4451  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

-Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» – Τηλ. 2310.202015
-Skywalker – Τηλ. 2310.326712


Σχολιάστε εδώ