Το εισιτήριο μέσω του οποίου θα μπορέσουν σταδιακά να επανέλθουν στην προηγούμενη τους ομαλότητα και καθημερινή ζωή, ώστε να μπορούν να βλέπουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, θεωρούν ότι είναι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, οι πλείστοι ηλικιωμένοι.

Ξεχωρίζουν όμως, οι ανθρώπινες ιστορίες, αλλά και ο πόνος που βγάζουν μέσα από τα σωθικά τους, όταν υποβάλλονται στη σχετική διαδικασία. Όπως τον παππού Μιχαήλη χθες, στο Κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης Ηλικιωμένων «Μεταμόρφωση», στη Σωτήρα Αμμοχώστου. Συγκλόνισε  άπαντες στα 94 του χρόνια, έχοντας χάσει την αδελφή του και μια εγγονή του, που άφησε πίσω της ορφανά.

«Δεν ήθελα να βάλω το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, μα έβαλα το για να προστατέψω τα παιδιά και τα εγγόνια μου, που έχουν ζωή μπροστά τους», δήλωσε δακρυσμένος στα ΜΜΕ και προέτρεψε όλους «να το βάλουν, γιατί δεν έχει άλλο τρόπο, είναι ο μόνος τρόπος να προστατευθούν τα παιδιά και τα εγγόνια του κόσμου». 

Για τον Αντρέα Μιχαηλά από το Αυγόρου, η χθεσινή μέρα ξεκίνησε πριν ακόμα χαράξει. Ανυπομονούσε να ξημερώσει, να βγει ψηλά ο ήλιος, να «έρθουν οι γιατροί να κάνουν τα εμβόλια». Όταν ερωτήθηκε γιατί, βούρκωσε, κι απάντησε: « Έχει εννέα μήνες να μου κοντέψουν τα εγγόνια μου. Να τα πιάσω αγκαλιά σαν πρώτα. Τούτο το εμβόλιο θα μας δώσει πίσω την ελευθερία μας, τη ζωή μας. Τη χαρά μας. Να ξαναβρεθούμε με τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Τη μόνη χαρά που έχουν οι ηλικιωμένοι. Νομίζω πως σήμερα, νιώθω ως να ήμουν φυλακή ισόβια τζαι εδώσαν μου χάρη.  Ως να ετέλειωσε  μια εποχή σκλαβιάς στον τόπο μας. Και όλοι να κάνουν το εμβόλιο να απελευθερωθούμε που τούτη τη σκλαβιά που μας έφερε ο κορωνοϊός και να ζήσουμε ως ζουν οι ανθρώποι», δήλωσε ο κ. Μιχαηλάς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εμβολιάστηκαν οι ηλικιωμένοι για να σταματήσουν να στέλνουν αγκαλιές από το παράθυρο

Δάκρυα συγκίνησης και για τον ηλικιωμένο Αντρέα Σιόγκουρο, ο οποίος έκανε κάθε μέρα υπομονή και κουράγιο, όταν άκουσε ότι πέρα στις άλλες χώρες του κόσμου, γίνονταν πειράματα για εμβόλιο που να προστατεύει για τον κορωνοϊό. Επειδή έχει τέσσερα εγγόνια και θέλει να τα ξαναδεί. Χθες ο κ. Σιόγκουρος μετά το εμβόλιο ρώτησε σιγανά μια νοσοκόμα «δηλαδή τώρα θα ξαναδούμε τα εγγονούθκια μας κόρη μου»;  Μιλώντας λίγο μετά στα ΜΜΕ ο κ. Σιόγκουρος  θυμήθηκε επίσης και την πρώτη φορά που έκανε εμβόλιο στη ζωή του και η οποία ήταν πολλά χρόνια πριν από το 1974. Ήταν το εμβόλιο κατά της χολέρας.  

Για την ηλικιωμένη  Αντρούλλα Σταύρου όμως, ο εμβολιασμός δεν άλλαξε την προοπτική του να περάσει και φέτος μόνη τα Χριστούγεννα, αφού τα παιδιά και τα εγγόνια της ζουν μόνιμα στην Αγγλία. 

Συνολικά στο Κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης Ηλικιωμένων «Μεταμόρφωση» στη Σωτήρα, έγιναν χθες 20 εμβολιασμοί ηλικιωμένων καθώς και εμβολιασμοί των μελών του προσωπικού. 

Σημειώνεται ότι εμβολιασμοί έγιναν χθες και σε οίκο ευγηρίας στην κοινότητα  Αυγόρου, όπου εμβολιάστηκαν 22 ηλικιωμένοι.