Μηνύματα ότι το μεγάλο έργο της ολοκλήρωσης του δρόμου αεροδρομίου Πάφου-τουριστικής περιοχής θα ξεκολλήσει από τις περιβαλλοντικές ενστάσεις και δυσκολίες, λαμβάνουν σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Φ» από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι φορείς της Πάφου. Φαίνεται ότι οι αλλαγές στον σχεδιασμό έτσι ώστε η όδευση να είναι εκτός περιοχής Νατούρα, που προωθεί το ΕΒΕ Πάφου, βρίσκουν πλέον θετική ανταπόκριση στα αρμόδια κρατική τμήματα με αποτέλεσμα να δημιουργείται εσχάτως μια συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Οι εν λόγω πληροφορίες εκτιμούν ότι ο μόνος επηρεασμός στην περιοχή Νατούρα μετά τις αλλαγές αυτές θα είναι ένα μικρό μέρος από τον ποταμό, πράγμα που εκτιμάται ότι συνέτεινε και στην αλλαγή στάσης των αρμοδίων κρατικών φορέων το τελευταίο διάστημα. Ήδη, έχει ανατεθεί στον σύμβουλο που έχει εξουσιοδοτήσει το ΕΒΕ Πάφου να προχωρήσει σε επαφές με το Τμήμα Περιβάλλοντος.

« Αν και εφόσον», συνέχισαν οι εν λόγω παράγοντες, « προκαταρκτικά θα υπάρχει μια έγκριση, τότε θα προχωρήσουμε να ωριμάσουμε το έργο. Το Υπουργείο έχει εγκρίνει την καινούργια πρόταση που έχει ετοιμάσει το ΕΒΕ Πάφου, θα παρουσιαστεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος προκαταρκτικά και εάν δοθούν οι εγκρίσεις, θα προχωρήσουν με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου».