Απεβίωσε ο Ιταλός, μέλος πληρώματος αλιευτικού σκάφους, που λόγω προβλημάτων υγείας, είχε διακομισθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με ελικόπτερο της Αστυνομίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καπετάνιος αλιευτικού σκάφους, που έπλεε σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων ανατολικά του Αποστόλου Ανδρέα, ενημέρωσε χθες βράδυ το ΚΣΕΔ Ρώμης ότι Ιταλός ναυτικός ηλικίας 61 ετών, υπέστη καρδιακή προσβολή και χρήζει ιατρικής βοήθειας.

Το ΚΣΕΔ Ρώμης ενημέρωσε το ΚΣΕΔ Λάρνακας, το οποίο σε ανακοίνωση του ανέφερε πως  «το Κέντρο έλαβε πληροφορία ότι μέλος του πληρώματος του υπό ιταλικής σημαίας αλιευτικού σκάφους «GRECALE», το οποίο έπλεε σε απόσταση 8 ναυτικά μίλια ανατολικά του Αποστόλου Αντρέα, χρήζει ιατρικής βοήθειας και ως εκ τούτου απαιτείτο η άμεση αεροδιακομιδή του».

Το ΚΣΕΔ «ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας – Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας, με εξειδικευμένο νοσηλευτή της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, με σκοπό την αεροδιακομιδή του ατόμου σε Νοσοκομείο της Δημοκρατίας».

Κατά τη διάρκεια της αερομεταφοράς καταβλήθηκαν προσπάθειες για να επανέλθει ο Ιταλός ναυτικός, χωρίς όμως αποτέλεσμα και 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Τρίτη, 27 Απριλίου, παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ωστόσο παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών του Νοσοκομείου, το ΚΣΕΔ ενημερώθηκε το πρωί ότι ο 61χρονος απεβίωσε.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ