Πήγα χθες με την οικογένειά μου περίπατο στο γραμμικό πάρκο του Πεδιαίου και εκεί κοντά στο κεντρικό Ταχυδρομείο της οδού Προδρόμου και των γραφείων των Ερυθρού Σταυρού, πλάι σε μια εκκλησιά, πρόσεξα ότι υπάρχουν γύρω στα 60 – 80 μελίσσια. Κατά τον περίπατό μας, μια μέλισσα τσίμπησε ένα παιδάκι, το οποίο ευτυχώς δεν είναι αλλεργικό σε τέτοια τσιμπήματα. Εάν όμως ήταν τι θα γινόταν; Είναι νόμιμη η τοποθέτηση των μελισσιών σε εκείνο το πολυσύχναστο μέρος;
Στέλιος 

Ο Μάριος Κωνσταντίνου, πρόεδρος των Μελισσοκόμων Κύπρου, τόνισε χθες στη στήλη ότι οι μέλισσες δεν είναι επιθετικές και μόνο όταν κινδυνεύουν τσιμπούν, αμυνόμενες.
Μια μέλισσα, όπως μας τόνισε, μπορεί να πετάξει σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την κυψέλη της και άρα, δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για κάποιον που κινείται σε απόσταση δέκα ή περισσότερων μέτρων από το μελίσσι. Μόνο εάν πλησιάσει σε απόσταση εκατοστών από την είσοδο της κυψέλης και της κλείσει την είσοδο, θα επιτεθούν αμυνόμενες οι μέλισσες. 
Οι μέλισσες λειτουργούν ως επικονιαστές για τη γονιμοποίηση της αγροτικής παραγωγής. Περίπου το 35% της παγκόσμιας γεωργίας εξαρτάται από τη μεταφορά γύρης από τους φυσικούς επικονιαστές, με τις μέλισσες να αποτελούν έναν από τους βασικότερους παράγοντες.
Τα μελίσσια είναι νόμιμα τοποθετημένα στο σημείο που αναφέρει ο αναγνώστης μας, σύμφωνα με τον πρόεδρο των μελισσοκόμων.