Η Nissan παρουσίασε τη καινούργια έκδοση του Nissan GT-R NISMO, το κορυφαίο GT-R της εταιρείας που αντιπροσωπεύει τη συνεχή εξέλιξη προς την απόλυτη απόλαυση οδήγησης. Το Nissan GT-R NISMO, μαζί με μια ειδική έκδοση, σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο.

Και τα δύο μοντέλα θα προσφερθούν στο νέο, αποκλειστικό χρώμα NISMO Steam Grey του αμαξώματος NISMO, το οποίο εμπνεύστηκε από το χρώμα της ασφάλτου των πιστών όπου τα GT-R έχουν καταγράψει πολλά ρεκόρ. Η ειδική έκδοση διαθέτει αποκλειστική επένδυση από ανθρακονήματα NISMO στο κάλυμμα του κινητήρα ενώ φέρει και κόκκινες πινελιές στις ζάντες Rays 20 ιντσών για να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα κόκκινα φινιρίσματα. 

Για πρώτη φορά, το νέο λογότυπο της Nissan που παρουσιάστηκε στο Nissan Ariya στολίζει και το GT-R, το οποίο παραμένει το απόλυτο αυτοκίνητο επιδόσεων της Nissan, προσφέροντας τεχνολογία δοκιμασμένη στην πίστα. Ο V6 3,8 λίτρων VR38DETT με δυο συμπιεστές (από αγωνιστικά αυτοκίνητα κατηγορίας GT3) παραμένει η καρδιά του συστήματος μετάδοσης κίνησης του GT-R, με απόδοση 590 ίππων. Η ειδική έκδοση GT-R NISMO χρησιμοποιεί νέα, υψηλής ακρίβειας εξαρτήματα που προέρχονται από το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας..

Κάθε κινητήρας είναι χειροποίητος από τον δικό του τεχνικό (takumi), ο οποίος «υπογράφει» τον κινητήρα με μία ειδική πινακίδα σε αποκλειστικό χρώμα. «Το GT-R NISMO ήταν πάντα μια συνεχής επιδίωξη της απόλυτης απόλαυσης στην οδήγηση», δήλωσε ο Hiroshi Tamura, επικεφαλής ειδικός προϊόντων GT-R. «Ακολουθούμε μια ολιστική προσέγγιση, αναζητώντας απόδοση ακριβείας μέσω μιας σχολαστικής ισορροπίας των εξαρτημάτων του κινητήρα και της αφαίρεσης βάρους, και εξελίσσοντας σταδιακά την εμφάνιση του GT-R για να παρέχουμε την απόλυτη ισορροπία ισχύος, απόδοσης και ενθουσιασμού στους πελάτες μας».

Σε συνεργασία με το autokinito.com.cy