Οι ηγέτες που συνεδρίασαν σήμερα στο Παρίσι στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για τη Λιβύη προειδοποίησαν με κυρώσεις τα πρόσωπα τα οποία, στο εσωτερικό της χώρας ή εκτός αυτής, ενδεχομένως “προσπαθήσουν να εμποδίσουν, να αμφισβητήσουν ή να χειραγωγήσουν” τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της διάσκεψης.

Οι ηγέτες καλούν επίσης οι προεδρικές και οι βουλευτικές εκλογές, οι πρώτες εκλογές στην ιστορία της χώρας, να είναι “δίκαιες”, “χωρίς αποκλεισμούς” και “αξιόπιστες”, αναφέρει η ανακοίνωση. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μακρόν προς Τουρκία και Ρωσία για Λιβύη – Τα συμπεράσματα της Διάσκεψης

Ο ΟΗΕ καλεί όλες τις πλευρές να “συμμετάσχουν” στην εκλογική διαδικασία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε σήμερα όλα τα αντίπαλα στρατόπεδα στη Λιβύη να συμβάλουν στην εκλογική διαδικασία και να σεβαστούν τα αποτελέσματα των εκλογών ώστε να ολοκληρωθεί η μετάβαση στη χώρα αυτή έπειτα από δέκα χρόνια χάους. “Οι ατομικές φιλοδοξίες δεν μπορούν να αποτελούν εμπόδιο στην ειρηνική μετάβαση στη Λιβύη.

Καλώ όλες τις λιβυκές πλευρές να μετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και να σεβαστούν τα αποτελέσματα των εκλογών”, δήλωσε κατά τη διάρκεια παρέμβασής του από απόσταση στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι.

ΚΥΠΕ