Η Βασιλική Νευροκοπλή παρουσίασε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι της στο Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ (φωτογραφίες, βίντεο)

Η συγγραφέας Βασιλική Νευροκοπλή παρουσίασε το νέο της βιβλίο με τίτλο «Νύχτα Θαυμάτων», την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στο Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ.

Η υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου Τασούλα Χριστοδούλου και η συγγραφέας υποδέχθηκαν μικρούς και μεγάλους σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο να φιλοξενήσει την παρουσίαση του παραμυθιού. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μελομακάρονα και μπισκότα σε χριστουγεννιάτικα μοτίβα έδωσαν μία μοναδική ατμόσφαιρα που μας εισήγαγε στο νόημα των Χριστουγέννων.

Η συγγραφέας με τον ξεχωριστό της τρόπο αφηγήθηκε το παραμύθι στους μικρούς της φίλους, υπέγραψε αντίτυπα βιβλίων της και συνομίλησε με το βιβλιόφιλο κοινό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στην αρχή ο κόσμος ήταν ένα πελώριο δέντρο, έλεγαν οι ξυλοκόποι του δάσους. Κάποτε όμως σχίστηκε στα δυο και το μισό δέντρο κρεμάστηκε κάτω από το άλλο του μισό. Αλλά μαζί με το δέντρο χωρίστηκε η ζωή, χωρίστηκε και η ευτυχία. Ο μόνος τρόπος για να ενωθούν και πάλι είναι οι άνθρωποι να αγαπήσουν με πάθος τα αστέρια. Μόνο έτσι θα δυναμώσουν οι αχτίδες τους και σαν δυνατά σχοινιά θα σηκώσουν πάλι ψηλά το κάτω δέντρο για να ενωθεί με το πάνω του μισό.

Γι’ αυτό και ο Αρσένης θέλει πολύ να γίνει φίλος με ένα αστέρι, μα δεν ξέρει τον τρόπο. Να το περιμένει να πέσει ή να βρει δυο χιλιάδες σκάλες για να ανέβει να το πάρει; Μήπως να αποκτήσει πρώτα ένα έλατο, αφού τα αστέρια αγαπούν πολύ τα έλατα; Μα πώς να κόψει ένα έλατο, αφού θυσιάζοντας τη ζωή ενός δέντρου δεν κερδίζεις την αγάπη ενός άστρου;

Η απάντηση κρύβεται στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι που θα του πει ο παππούς του.

Ήταν και τότε μια χριστουγεννιάτικη νύχτα. Η νύχτα που γεννιούνται τα θαύματα. Το πρώτο θαύμα της νύχτας εκείνης ήταν ένα σμαραγδένιο έλατο που γεννήθηκε στο ωραιότερο ελατόδασος του κόσμου. Μόλις το είδε ο Θεός φώναξε έναν μικρό του άγγελο και του είπε να το χαρίσει στο πιο γλυκό παιδί του κόσμου. Ο άγγελος μεταμφιέστηκε σε βοσκό, κατέβηκε στη γη και άρχισε να ψάχνει…

{jlex}flickr:72157690671375445{/jlex}