«Λίμνη των Κύκνων»: Η διαχρονική ιστορία αγάπης παρουσιάστηκε στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Το Κρατικό Μπαλέτο της Μόσχας Moscow City Ballet παρουσίασε την «Λίμνη των Κύκνων», την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στον Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Η «Λίμνη των Κύκνων», η διαχρονική ιστορία αγάπης, παρουσιάστηκε με την κλασική χορογραφία των Λ. Πετιπά, Μ. Ιβανώφ και την αναθεωρητική ματιά του Αλεξάντρ Γκόρσκι, σε διασκευή Βιατσελάβ Γκορντέεφ και μουσική Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ταξίδεψε το κοινό στην χώρα του παραμυθιού.

Οι εντυπωσιακοί χορευτές παρουσίασαν τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας που ένας κακόβουλος μάγος μεταμόρφωσε σε λευκό κύκνο. Η πριγκίπισσα Οντέτ πέρασε τη ζωή της παγιδευμένη στη μορφή κύκνου. Τα μάγια μπορούσε να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος ήρθε με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ που ορκίστηκε να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος προσπάθησε να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο που έμοιαζε εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ όμως, ξέφυγε από την παγίδα του μάγου, τα μάγια λύθηκαν, πήρε στην αγκαλιά την αγαπημένη του και πέταξαν μαζί στον ουρανό.

Διανομή έργου:

Οντέτ, Οντίλ: Γιούλα Σβιάγινα

Πρίγκηπας Ζίγκφριντ: Κοτέρμιν Ντμίτρι

Ρόθμπαρτ, κακός Μάγος: Βλαντιμίρ Μινέεβ

Γελωτοποιός: Νικήτα Μιχαϊλοβ

Δάσκαλος: Σεργκέι Γιεμελιανοβ

Πα ντε τρουά: Μπόϊκο, Φούκουντα, Γιαροσλάβ Σινίτσιν, Σεργκέϊ Οριόλ

Μικροί κύκνοι: Μπουλατόβα, Λεβαντόβσκαγια Κούζινα, Ναζιμόβα

Νύφες: Μπόϊκο, Φούκουντα, Καλέσνικοβα, Γκασνίκοβα, Κολάτοβα, Τίτοβα

Και ηθοποιοί του μπαλέτου του θεάτρου του «Ρωσικού Μπαλέτου».

Καλλιτεχνικός διευθυντής: Βιάτσελαβ Γκόρντεεβ

{jlex}flickr:72157667371807019{/jlex}