Με τέσσερα συγκροτήματα από το εξωτερικό το φετινό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της Βέροιας (βίντεο)

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου θα ανοίξει η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βέροιας. Θα διαρκέσει πέντε ημέρες και η φετινή καινομία του είναι ότι θα συμμετάσχουν τέσσερα συγκροτήματα από το εξωτερικό ενώ όπως πέρσι, θα εμφανιστούν και συγκροτήματα από άλλες περιοχές της χώρας μας (τέσσερα συγκροτήματα).

Φέτος οι τρεις ημέρες του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στην Βέροια και οι άλλες δυο σε Παλατίτσια και Άγιο Γεώργιο.

festival ver2

Για το φετινό φεστιβάλ, μίλησε την Τετάρτη το απόγευμα στο Δημαρχείο Βέροιας η οργανωτική επιτροπή, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδης. "Έγινε μια δουλειά τα προηγούμενα χρόνια που απέδωσε και την αγκάλιασε ο κόσμος. Στόχος μας είναι η εξωστρέφεια, θέλουμε να έρθει κόσμος στην Βέροια" σχολίασε ο κ. Βοργιαζίδης. 

"Το φεστιβάλ έχει γίνει θεσμός" πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης και παρουσίασε το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ. Ο κ. Λυκοστράτης δήλωση βέβαιος για την επιτυχία του φεστιβάλ και έκανε γνωστό ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν και δυο παράλληλες εκδηλώσεις, χωρίς ωστόσο να πει περισσότερα.

Την άποψη ότι φέτος ο πήχης του φεστιβάλ ανεβαίνει με την συμμετοχή ξένων συγκροτημάτων και πλέον το φεστιβάλ γίνει θεσμός στην Βέροια εξέφρασαν τα μέλη της επιτροπής Θανάσης Σιακαβάρας, Σάκης Σταυρίδης, Πετρούλα Παπαδήνα, Κώστας Τοπαλίδης, Παύλος Σαρρημιχαηλίδης, Βαγγέλης Μητρόπουλος, Θεοφάνης Κουτρουλιάς, Γιάννης Σιδηρόπουλος.

festival ver3

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Αυγούστου: Παρέλαση στο κέντρο της Βέροιας και κατάληξη στην πλατεία Δημαρχείου.

Πέμπτη 23 Αυγούστου: Εκδήλωση στα Παλατίτσια, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου.

Παρασκευή 24 Αυγούστου: Εκδήλωση στον Προμηθέα, στα Εβραίικα.

Σάββατο 25 Αυγούστου: Εκδήλωση στον Άγιο Γεώργιο, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου.

Κυριακή 26 Αυγούστου: Εκδήλωση στην Πλατεία Ωρολογίου.

(Δείτε στο παρακάτω βίντεο την συνέντευξη τύπου)