Άνοιξε αυλαία το πανηγύρι του Μακροχωρίου (φωτογραφίες, βίντεο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα των πανηγυρικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου & Περιχώρων, σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και την Δημοτική Κοινότητα Μακροχωρίου.

Στα πλαίσια της εορτής του Τιμίου Προδρόμου που τιμάται στις 29 Αυγούστου, ο τοπικός σύλλογος διοργάνωσε και φέτος το ετήσιο πανηγύρι του, με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και ο Βουλευτής ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ακολούθησε ολιγόλεπτο βίντεο με αποσπάσματα από την 25χρονη ιστορία του συλλόγου και τις συμμετοχές τους σε διάφορες εκδηλώσεις.

Το εφηβικό τμήμα του Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου, με χορούς από Φλώρινα και Πέλλα, άνοιξε το χορευτικό πρόγραμμα. Χοροδιδάσκαλος του συλλόγου ο Τσιάρας Αχιλλέας.

Συνέχισε το εφηβικό τμήμα του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας με βλάχικους χορούς και τραγούδια. Μετά την παρουσίαση των χορών απονεμήθηκε αναμνηστικό στον εκπρόσωπο του συλλόγου Δημήτρη Πίσκο.

Ο Μορφωτικός Χορευτικός Σύλλογος Χαρίεσσας «Άγιος Δημήτριος» έκλεισε το πρόγραμμα, με χορούς του κάμπου Νάουσας. Στον πρόεδρο του συλλόγου Σωτήρη Προύντση απονεμήθηκε αναμνηστικό μετά την παρουσίαση.

Στη συνέχεια υπό τους ήχους της μπάντας του Δημήτρη Παράσχου ακολούθησε γλέντι για όλους. Η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Γάτου έσυρε τον χορό, ενώ ακολούθησαν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου, την δεύτερη ημέρα του πανηγυριού, θα χορέψουν τα παιδικά τμήματα του Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου & Περιχώρων και Πολιτιστικού Συλλόγου Διαβατού. Ενώ στο μουσικό πρόγραμμα θα είναι οι Ασαρτζήδες και η ζυγιά του Θωμά Μυλωνά.

Παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Βουλευτής ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Πρόεδρος ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Στέργιος Διαμάντης, ο Αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Κουλουριώτης, ο Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Βαλάντης Κεχαΐδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θωμάς Αγγελίνας, Ιορδάνης Κυρατλίδης, Μαρία Παπαϊωάννου, ο πολιτευτής Μπαρτζώκας Τάσος, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου, Νεοκάστρου κι άλλων πολιτιστικών συλλόγων της Ημαθίας, ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας κ.α.