Στον Διαβατό συνεχίστηκε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Στον Διαβατό συνεχίστηκε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας. Το κοινό που συγκεντρώθηκε στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, παρακολούθησε χορούς του Πόντου από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Διαβατού και Νέας Νικομήδειας, χορούς από την Δυτική Θράκη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας, χορούς του Ρουμλουκιού από τους Ντόπιους Μακροχωρίου και χορούς Βοΐου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοζάνης "Η Κόζιανη".

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις χορογραφίες του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Πάτρας, που παρουσίασε το ίδιο πρόγραμμα με αυτό της πρώτης ημέρας στην Πατρίδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Θεόφιλος Κορωνάς, Στέλιος Ασλάνογλου, Βασίλης Λυκοστράτης, η πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Τασούλα Βοργιαζίδου, ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Τσαχουρίδης, ο πρώην δήμαρχος Απόστολος Νεστορόπουλος και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος και φυσικά οι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της επιτροπής του Φεστιβάλ Σάκης Σιακαβάρας, Πετρούλα Παπαδήνα.

Μετά την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων, ακολούθησε λαϊκό γλέντι. Το φεστιβάλ συνεχίζεται την Παρασκευή (μετά τις 8.30μμ) στον Προμηθέα (Εβραίικα), στην Βέροια.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την βραδιά στον Διαβατό