Επενδύει στη νέα γενιά η Βέροια

Η είδηση στην συνέντευξη τύπου του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας δεν ήταν οι παραστάσεις των τμημάτων υποδομής. Η είδηση ήταν ότι το ΔΗΠΕΘΕ έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο θεατρικό σχολείο, που διαρκώς μεγαλώνει. Όπως είπε ο πρόεδρος Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ο αριθμός των παιδιών όλων των ηλικιών έφτασε τα 370 και δίνοντας ένα στατιστικό στοιχείο τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αυτός πενταπλασιάστηκε. 

Το συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι το ΔΗΠΕΘΕ και κατ' επέκταση ο δήμος Βέροιας επενδύουν στην ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών. Είτε μέσω των τμημάτων της ΚΕΠΑ (σπουδαία πράγματα γίνονται και στο Δημοτικό Ωδείο) είτε μέσω των τμημάτων του ΔΗΠΕΘΕ, η Βέροια επενδύει στη νέα γενιά με στόχο να δημιουργήσει πολίτες μορφωμένους και σκεπτόμενους πολίτες με πλούσια κουλτούρα. Με τέτοιους πολίτες μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα σε ένα καλύτερο αύριο.. Καλά τα έργα και οι υποδομές αλλά μόνο ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί να αλλάξει την μοίρα αυτού του τόπου.

Όσον αφορά τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ, δικαίωσε με το παραπάνω την επιλογή του Δημάρχου του να τον εμπιστευτεί σε μια θέση διοίκησης. Αθόρυβα, γιγάντωσε το θεατρικό σχολείο, έβαλε ένα σημαντικό λιθαράκι στην εκπαίδευση της νέας γενιάς και όταν κάποτε φύγει από το ΔΗΠΕΘΕ, θα αφήσει πίσω του ένα πλούσιο έργο.

Τέλος, η Βέροια σε αυτό τον τομέα, είναι έτη φωτός μπροστά από πόλεις της κατηγορίας της και αναλογικά το επίπεδό της αγγίζει αυτό των μεγαλουπόλεων της χώρας.