Ξεκίνησε το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου πάρκου στην Ελιά

Ξεκίνησε το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου πάρκου στο πάρκο της Ελιάς στην Βέροιας. Οι εργασίες ξεκίνησαν από το στήσιμο του μεγάλου καραβιού (φωτό) ενώ παράλληλα τοποθετούνται και τα σπιτάκια. Στόχος της ΚΕΠΑ Βέροιας είναι μέχρι το τέλος του μήνα να ολοκληρωθούν τα πάντα ώστε το πάρκο να ανοίξει την αυλαία του στους επισκέπτες την 1η Δεκεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι το θεματικό πάρκο θα περιλαμβάνει ένα τεράστιο καράβι 16μ., σύμβολο των Χριστουγέννων στη χώρα μας, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, σε μιαν άλλη εποχή, στην εποχή των μεγάλων ανακαλύψεων. Το καράβι ουσιαστικά θα αποτελέσει ένα πρωτότυπο «σπίτι του Άγιου Βασίλη» και θα λειτουργήσει ως ένα μοναδικό σκηνικό για παράλληλες εκδηλώσεις (μουσικά πάρτι, παιδικές εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις κτλ).

spiti chri

Επιπλέον, στο πάρκο θα εγκατασταθεί και ένα δεύτερο σκηνικό το «ταχυδρομείο των ξωτικών» χώρος όπου παραλαμβάνονται τα γράμματα των παιδιών και προωθούνται στον Άγιο Βασίλη. Τα παιδιά θα γράφουν το γράμμα τους και θα το τοποθετούν στο ειδικά διαμορφωμένο γραμματοκιβώτιο για να φτάσει στον Άγιο Βασίλη.

Στην καρδιά της φιλοσοφίας του θεματικού πάρκου είναι η αλληλεπίδραση με τα παιδιά, φιλοσοφία που εκδηλώνεται μέσα από μια σειρά παραστάσεων οι οποίες περιλαμβάνουν διαδραστικά παιχνίδια και είναι ειδικά σχεδιασμένες για παιδικό κοινό.

Συνολικά, οι χριστουγεννιάτικες δράσεις θα αρχίσουν στις 1/12/2018 και θα ολοκληρωθούν στις 9/1/2019, περιλαμβάνοντας καθημερινές δραστηριότητες και διαδραστικές παραστάσεις σε σύνολο 40 ημερών.